Απόπειρα απόδρασης 35χρονου κρατουμένου, από γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Ένας 35χρονος κρατούμενος, αποπειράθηκε να αποδράσει την Παρασκευή το μεσημέρι από τα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, όπου είχε οδηγηθεί από δύο αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ναρκωτικά και κλοπές.

Πιο συγκεκριμένα ο 35χρονος, ενώ βρισκόταν στο γραφείο Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας και του είχε γνωστοποιηθεί ότι σε βάρος του εκδόθηκε διαταγή φυλάκισης, άρχισε απρόκλητα να εξυβρίζει και να επιτίθεται εναντίον των αστυνομικών που τον φύλαγαν προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, αρνούμενος να συμμορφωθεί στις εντολές τους.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει η Α.Δ. Βοιωτίας «δύο ανήλικοι, γιοί του κρατούμενου, οι οποίοι βρισκόταν στο χώρο των δικαστηρίων, εισήλθαν παράνομα και βιαίως στο γραφείο όπου φυλάσσονταν ο πατέρας τους και έχοντας σκοπό να τον βοηθήσουν να διαφύγει, επιτέθηκαν απρόκλητα και εξύβρισαν τους αστυνομικούς, προκαλώντας σε βάρος τους σωματικές βλάβες».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να ακινητοποιήσουν τον 35χρονο και να συλλάβουν τον 15χρονο γιο του. Ο άλλος γιός του 14 ετών κατάφερε αρχικά να διαφύγει αλλά λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ. ΑΣ. σε περιοχή της Λιβαδειάς όπου και συνελήφθη.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία που αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας απόδρασης κρατουμένου, απόπειρας ελευθέρωσης φυλακισμένου, αντίστασης, εξύβρισης καθώς και της απρόκλητης σωματικής βλάβης.

Ο 35χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, όπου μετά το πέρας της αυτόφωρης διαδικασίας, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών.