48χρονος στη Λιβαδειάς έπαιρνε την σύνταξη του πατέρα του που είχε αποβιώσει το 2008

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε άλλη μια περίπτωση που αφορά σε σύνταξη ανθρώπου που είχε αποβιώσει την οποία όμως συνέχιζε να εισπράττει συγγενικό του πρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια ένας 48χρονος έλαβε παράνομα το χρηματικό ποσό των 66.000 ευρώ. Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος συνέχιζε μετά το θάνατο του πατέρα του να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξή του, μέσω ατομικού τραπεζικού λογαριασμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο «48χρονος είχε απογράψει τον πατέρα του, ως ζώντα συνταξιούχο, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Λειβαδιάς, χρησιμοποιώντας εξουσιοδότηση, το περιεχόμενο της οποίας είχε αλλοιώσει – πλαστογραφήσει».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 48χρονου αφορά σε πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση, «καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη σύνταξη του πατέρα του, που είχε αποβιώσει στις 18-10-2008» και «μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον λογαριασμό του χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 66.000 ευρώ, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 48χρονο».

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λειβαδιάς, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθεί και το ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.