Βρέθηκε χώρος για τον συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από αρκετή ταλαιπωρία βρέθηκε τελικά το κατάλληλο κτήριο για να στεγαστεί στη Λιβαδειά ο συμβουλευτικός σταθμός του ΚΕΘΕΑ αν και ο συγκεκριμένος χώρος είχε προταθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως για το αυτονόητο χρειάστηκε αρκετό διάστημα μέχρι το θέμα να επανέλθει στη συνεδρίαση της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της οποίας ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς αποφάσισε την παραχώρηση προς το ΚΕΘΕΑ του κτηρίου που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή για να λειτουργήσει εκεί ο συμβουλευτικός σταθμός που αποτελούσε χρόνιο αίτημα του τοπικού παραρτήματος του ΕΣΥΝ αλλά και των φορέων της ευρύτερης περιοχής δεδομένου ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Επιτέλους μετά από προσπάθεια περίπου πέντε ετών προχώρησε η υπόθεση της δημιουργίας συμβουλευτικού σταθμού που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου προβλήματα. Σε αυτό σημαντική ήταν η συμβολή του Παραρτήματος Λιβαδειάς του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών αλλά και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και είχαμε ένα αίσιο τέλος στο θέμα της εξεύρεσης του κτηρίου που θα στεγάσει τον σταθμό και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι εισακούστηκε η πρότασή μου για το συγκεκριμένο χώρο», σημείωσε ο Γιάννης Αποστόλου και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο κτήριο πληροί όλους τους όρους για την εύρυθμη λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού που έχει ανάγκη η περιοχή μας διότι την αγγίζει έντονα το πρόβλημα των ναρκωτικών και γι αυτό πρέπει όλοι να σταθούμε κοντά στην προσπάθεια που γίνεται».

Την πεποίθησή της ότι ο συμβουλευτικός σταθμός θα λειτουργήσει με όλους τους κανόνες και θα προσφέρει στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος όπως η εξάρτηση από τα ναρκωτικά εξέφρασε η Γιώτα Πούλου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε επισημάνει ότι έπρεπε άμεσα να βρεθεί χώρος για να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει ο συμβουλευτικός σταθμός του ΚΕΘΕΑ. Η σχετική πρόταση ήρθε στο Δ.Σ και ομόφωνα αποφασίσαμε για το κτήριο που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Σε πρώτη φάση συμφωνούμε και ελπίζουμε πραγματικά να λειτουργήσει με όλους τους κανόνες και να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής μας».

Ο Πέτρος Αρκουμάνης μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία είναι καθοριστική. Φτάσαμε εδώ μετά από πολυετείς αγώνες και του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών αλλά και άλλων φορέων της Λιβαδειάς. Τελικά βρέθηκε το συγκεκριμένο κτήριο και παραχωρείται στο ΚΕΘΕΑ. Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση του θέματος της εξάρτησης από τα ναρκωτικά στη Βοιωτία και την ευρύτερη περιοχή».

Όσον αφορά σε όσα έχουν κατά καιρούς ακουστεί για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την λειτουργία του σταθμού δεδομένου ότι στις προθέσεις του ΕΣΥΝ αλλά και των φορέων είναι η λειτουργία στεγνού προγράμματος απεξάρτησης ο κ. Αρκουμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Το στεγνό πρόγραμμα απεξάρτηση δεν θα έχει χρήστες ναρκωτικών. Ο χρήστης σταματάει πριν περάσει την πόρτα του προγράμματος» είπε και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση . από ορισμένους φορείς και κατοίκους του προγράμματος που λειτουργεί στο χώρο του νοσοκομείο με την χορήγηση υποκατάστατου με το στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.