Μετά το Πανεπιστήμιο Λιβαδειάς σειρά έχει η Βιβλιοθήκη;

Κοινοποίηση στα Social Media

Προχωρά αλλά με αργούς ρυθμούς το σχέδιο για την απομάκρυνση συνολικά 4.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί με την κατάργηση οργανισμών ενώ η κυβέρνηση κοιτά και σε σειρά νομικών προσώπων για να καλύψει μέσω καταργήσεων φορέων τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να αποχωρήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό όπως αναφέρει το www.iefimerida.gr  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της λίστας με τους μικρούς φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Στο στόχαστρο βρίσκονται 17 οργανισμοί, στους οποίους υπηρετούν 416 υπάλληλοι αλλά προς απόλυση θα βρεθούν οι μισοί, δηλαδή τουλάχιστον 200 άτομα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα ακολουθήσουν οι 46 δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας, που θα συγχωνευθούν, ώστε να προκύψει πλεονάζον προσωπικό και ως εκ τούτου απολύσεις. Αυτή τη στιγμή στις 46 βιβλιοθήκες υπηρετούν περίπου 200 υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των βιβλιοθηκών βρίσκεται και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.

Αν αυτό τελικά συμβεί αν δηλαδή η βιβλιοθήκη καταργηθεί, η Λιβαδειά που πρόσφατα έχασε και το πανεπιστήμιο θα δεχθεί ένα ακόμα πλήγμα.

Επίσης στους φορείς που αναμένεται να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν συμπεριλαμβάνεται και ο Οργανισμός Κωπαΐδας ο οποίος σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα περνά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί υπό ποιες προϋποθέσεις δεδομένου ότι έχει μεγάλες οφειλές που ανέρχονται σε περίπου 10 εκ. ευρώ αλλά και μεγάλη περιουσία.