Στους 10 πρώτους σε ερωτήσεις ο Γ. Σταθάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανάβει σιγά-σιγά η μάχη των βουλευτών σε όλες τις κατηγορίες και τα πεδία των δράσεων, που έχει ο καθένας, για να ανταποκριθεί στην εντολή των εκλογέων. Τουλάχιστον στο επίπεδο των αριθμών, η μάχη αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού υπάρχουν τέσσερα πεδία και απεριόριστες δυνατότητες για να «μετρήσει» ο καθένας με τις δυνάμεις του όπως αναφέρει το περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή» στο τεύχος Απριλίου 2013.

Οι ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής, οι ερωτήσεις, αλλά και οι αναφορές που μπορεί να καταθέσει, καθώς και η συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Από τις 18 Ιουνίου, που μετρά η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος της Ν.Δ. προηγείται στην κατηγορία των ομιλιών με 94 ομιλίες  η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα στις ερωτήσεις με 630, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στις αναφορές με 1148 και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στις επιτροπές με 132, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2013.

Στον πίνακα που παρουσιάζει το περιοδικό με τους 20 πρώτους σε ερωτήσεις την 10η θέση καταλαμβάνει ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς με 210 ερωτήσεις. Επίσης έχει 8 ομιλίες και 6 αναφορές ενώ συμμετείχε σε 38 επιτροπές από τις οποίες τα χρήματα που αναλογούν προσφέρει στο ΚΕΘΕΑ.

Από τους τρείς βουλευτές Βοιωτίας της Ν.Δ. στις ερωτήσεις προηγείται ο Γιάννης Καράμπελας με 47, ο οποίος έχει 6 ομιλίες και 1 αναφορά ενώ έχει συμμετάσχει και σε 46 συνεδριάσεις επιτροπών. Ακολουθούν ο Ανδρέας Κουτσούμπας 29 ερωτήσεις, 5 ομιλίες καμία αναφορά και συμμετοχή σε 99 συνεδριάσεις επιτροπών και ο Ευάγγελος Μπασιάκος με 42 ερωτήσεις, 0 ομιλίες, 19 αναφορές και 70 συμμετοχές σε συνεδριάσεις επιτροπών.