Σύσκεψη για αγροτικά φωτοβολταϊκά και Σχέδια Βελτίωσης στο ΥΠΑΑΤ

Κοινοποίηση στα Social Media

Το θέμα –που, υπενθυμίζεται, είχαν θέσει κατά την πρόσφατη «κάθοδό» τους στην Αθήνα οι αγρότες του Αγρινίου πρόκειται να τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο τη Δευτέρα 27 Μαΐου, ώρα 15.00. Το παρών αναμένεται να δώσει και αντιπροσωπεία του  Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Πάρκων ο οποίος πιέζει εδώ και αρκετές εβδομάδες ώστε να δοθεί μια οριστική λύση στο ζήτημα.

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος απέστειλε πρόσφατα και σχετική επιστολή με αποδέκτες τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου. Μέσω αυτής ζητά:

– Την ένταξη όλων των αγροτικών φωτοβολταϊκών πάρκων με αναδρομική ισχύ που υλοποιήθηκαν έως σήμερα στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013  “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” και συγκεκριμένα στον άξονα -1- και στην δράση -121-, εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων-σχέδια βελτίωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει ένα μεγάλο αναπορρόφητο ποσό στο ανωτέρω πρόγραμμα που αγγίζει τα 800 εκ. ευρώ. Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, η πρόταση απορροφά άμεσα τα κονδύλια και εξισορροπεί την έκτακτη εισφορά του 30% επί του τζίρου.

– Να να μην προσμετράται η έκτακτη εισφορά του 30% στη φορολόγηση του καθαρού αγροτικού εισοδήματος.

– Τροποποίηση των δανειακών συμβάσεων στα πραγματικά επιτόκια που επικρατούν στην αγοράς.

– Συντόμευση της πληρωμής των παραγωγών από το ΛΑΓΗΕ σε δίμηνο έναντι επταμήνου που ισχύει σήμερα λόγω αδυναμίας εξόφλησης του ΦΠΑ, αλλά και συμψηφισμό του ΦΠΑ με τα ανεξόφλητα τιμολόγια του ΛΑΓΗΕ.

από http://www.agronews.gr