Κοροϊδεύει τους άνεργους της Στερεάς και της Βοιωτίας η τρικομματική

Κοινοποίηση στα Social Media

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφουν οι ισπανικές περιφέρειες η Δ, Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα.

Πρώτες έρχονται η Θέουτα (38,5%), η Ανδαλουσία (34,6%), η Εξτρεμαδούρα (33%) και τα Κανάρια Νησιά (33%) και ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία (29,9%), οι ισπανικές περιφέρειες Μελίλα (28,6%), η Καστίγια Λα Μάντσα (28,5%), η Μουρθία (27,9%) και η Στερεά Ελλάδα (27,8%).

Επίσης στη Στερεά Ελλάδα υψηλό είναι το ποσοστό ανεργίας στους νέους που φτάνει στο 59,1% ενώ στις γυναίκες το ποσοστό ανέρχεται σε 36,3%.

Τι έκανε γι΄ αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ; Μέσω της δράσης «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του Τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών» όρισε τις θέσεις κατάρτισης σε μόλις 24. Ναι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, στη περιφέρεια με την ανεργία των νέων στο 59,1% θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 24 άνεργοι.  

Δεν φτάνει που είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα έχουν το θράσος να κοροϊδεύουν τους νέους ανθρώπους κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα ήδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης απέστειλε επιστολή στo
ν υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση με την οποία διαμαρτύρεται για την «άδικη αντιμετώπιση της Βοιωτίας και όλης βέβαια της Στερεάς Ελλάδας, καθώς από όλο αυτό το πρόγραμμα θα εκδοθούν μόλις 24 επιταγές κατάρτισης για όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα καλεί τον υπουργό να προβεί στην τροποποίηση του προγράμματος ή στην άμεση αναζήτηση άλλης ισοδύναμης χρηματοδότησης για τους άνεργους νέους και τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, με όμοια  ή ανάλογα χαρακτηριστικά.