Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή του Ορχομένιου Μητροπολίτη Κυδωνίων (φώτο-ρεπορτάζ)

Κοινοποίηση στα Social Media

Ψυχρός, σχεδόν ανέκφραστος, ίσως και αιφνιδιασμένος, από την τιμή της γενέτειράς του και την παρουσία τόσων πιστών, φίλων και συντοπιτών του Ορχομενίων, που έσπευσαν να καλωσορίσουν τον Άξιο.

Ίσως πάλι εγκλωβισμένος στο δύσκολο πραγματικά έργο που καλείται να επιτελέσει μέσω των νέων καθηκόντων του ως Αρχιερέας στην «βάρβαρη» (Ο όρος Βάρβαροι είναι ονομασία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους Αρχαίους Έλληνες και αργότερα από τους Μεσαιωνικούς Έλληνες ως εθνογραφική ή γεωγραφική ένδειξη, με την οποία, μέχρι τον 5ο π.Χ. αιώνα, χαρακτήριζαν όλους εκείνους που δεν ήταν Έλληνες, τους αλλοδαπούς) και αλλόθρησκη ως επί το πλείστον περιφέρεια των Κυδωνίων (Αϊβαλή).

Μπορεί και φοβισμένος από τις συνομωσίες εθνικιστών και παρακρατικών της Τουρκίας που δρουν για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν σε βάρος της Ορθόδοξης εκκλησίας, σχεδιάζοντας ακόμη και τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη, για να προκαλέσουν την κοινωνική αναταραχή αλλά και για να «σβήσουν» τη Χριστιανική φλόγα στην αλλόθρησκη γείτονα.

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίων Αθηναγόρας κατά κόσμον Κωνσταντίνος Χρυσάνης και Ορχομένιος, επέστρεψε στη γενέτειρά του, με τη νέα του ιδιότητα, αλλά διαφορετικός.

Αγκιστρωμένος ίσως στο αυστηρό πρωτόκολλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου δείχνει να έχασε τη λάμψη της αθωότητας και της ταπεινότητας που τον διέκρινε και να «ντύθηκε» την αυστηρότητα, που κατά την ταπεινή μας άποψη δεν αρμόζει σε ένα θρησκευτικό ηγέτη του σήμερα.

Στην υποδοχή του, πρώτο το σταρ κεντρικής Ελλάδας έδωσε το παρών, για την είδηση, ότι ο Μητροπολίτης των χαμένων πατρίδων είναι Έλληνας, Στερεοελλαδίτης, Βοιωτός και Ορχομένιος.

Για να τιμήσει τον αγωνιστή, φέρελπι νέο Κώστα Χρυσάνη του τότε, που κατάφερε να ανέβει τα σκαλιά της Εκκλησίας και να φτάσει ψηλά, έχοντας ως εφόδια την πίστη στο Χριστό, το πείσμα και το ήθος για να εκλεγεί πρόσφατα και μάλιστα ομόφωνα Μητροπολίτης Κυδωνίων.

Ζητήσαμε μία δήλωσή του για την υποδοχή που του επεφύλαξε η γενέτειρά του και αυτό που εισπράξαμε ήταν άρνηση, ίσως γιατί κι εμείς ενθουσιασμένοι από το γεγονός, δεν τηρήσαμε το πρωτόκολλο και δεν τον ρωτήσαμε όπως με περισσή αυστηρότητα μας είπε.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Θ και Λ Γεώργιος, ο δήμαρχος Ορχομενού και ο πατήρ Χαράλαμπος ιερέας της ενορίας της Παναγίας της Σκριπούς.

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος δώρισε στον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, ένα χρυσοκέντητο επιγονάτιο με την ανάσταση του Κυρίου και από τα άμφια του Μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου Νικοδήμου, ο οποίος υπήρξε πνευματικό του πατέρας, ένα χρυσοκέντητο πετραχήλι και ένα ωμόφωρο.

Ο Πατήρ Χαράλαμπος ένα ζευγάρι αρχιερατικά δικηροτρίκηρα ενώ ο Δήμαρχος Ορχομενού του απένειμε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου.

Στην ομιλία του ο ιεράρχης Κυδωνίων αναφέρθηκε στην ιστορία της Μητρόπολης που αναλαμβάνει και στο δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας, ευχαρίστησε του παραβρισκόμενους και παράλληλα μετέφερε του θερμούς χαιρετισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Προκαθήμενο της Βοιωτικής Εκκλησίας.

x8x7x6x5x4x3x2
x1

 

 

 

 

από lamiastar.gr