Έκθεση των αποξηραμένων φυτών και βοτάνων στη Νεροτριβή

Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου για την Έκθεση των αποξηραμένων φυτών και βοτάνων στη Νεροτριβή, που διοργανώθηκε από το Δήμο Λεβαδέων σε συνεργασία με την Α’θμια Εκπαίδευση – 4ο και 10ο Δημ. Σχ. Λιβαδειάς.

Η συλλογή έχει γίνει από την οικογένεια του κ. Παναγιώτη Κατσαλίγκου, που εδώ και 11 χρόνια με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση, με υπομονή και επιμονή ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, συγκέντρωσαν ένα μεγάλο αριθμό φυτών και βοτάνων, δώρο της φύσης στον άνθρωπο.  Στην Έκθεση έχουν τοποθετηθεί 1.100 φυτά και βότανα και υπάρχουν και άλλα τα οποία είναι εκτός έκθεσης λόγω έλλειψης χώρου.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν επισκεφτεί την Έκθεση περίπου 3.500 επισκέπτες από τη Βοιωτία, αλλά και από άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας και οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ποικιλία των εκθεμάτων.

Επισκέφθηκαν την Έκθεση σχολεία της περιοχής μας, αλλά και ομάδες από τη Γεωπονικής Σχολή Αθηνών, τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, καθώς και 120 φοιτητές Γαλλικού Πανεπιστημίου.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για αρκετό χρονικό διάστημα.

Στόχος του Δήμου Λεβαδέων είναι να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Φυτών και Βοτάνων στην πόλη μας, το μοναδικό στη Στερεά Ελλάδα, και να στεγαστεί σε ένα καταλληλότερο χώρο ώστε να συμπεριληφθούν όλα τα φυτά και βότανα της συλλογής και να δέχεται επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.