Περιβαλλοντική επίσκεψη των μαθητών του 8ου Δ.Σ. Λιβαδειάς στο στο ΚΠΕ Μεσολογγίου

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Μεσολογγίου ‘’Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου’’ την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013. Οι μαθητές με τους δασκάλους τους φιλοξενήθηκαν από το ΚΠΕ Μεσολογγίου στο ξενοδοχείο ‘’Θεοξένια’’ .

Την πρώτη μέρα έγινε η θεωρητική παρουσίαση του προγράμματος και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη, στον Κήπο των Ηρώων και στο Αιτωλικό.

Τη δεύτερη μέρα επισκέφθηκαν τα σπίτια του Κωστή Παλαμά και του Χαρίλαου Τρικούπη και με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των ΚΠΕ πήγαν στη Λιμνοθάλασσα όπου είδαν τις πελάδες (κατοικίες των ψαράδων), τα ιβάρια (φυσικά ιχθυοτροφεία), τα σταφνοκάρια (βάρκες της λιμνοθάλασσας), παρατήρησαν τη χλωρίδα και την πανίδα, χωρίστηκαν σε ομάδες,

συμπλήρωσαν τα φύλλα εργασίας που τους δόθηκαν, είδαν τα φοινικόπτερα με τηλεσκόπιο, ξεναγήθηκαν και έπαιξαν στις αλυκές.

Το μεσημέρι πέρασαν με το λεωφορείο τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αντρέα στην Πάτρα και επέστρεψαν στη Λιβαδειά μετά από μια στάση στον Ισθμό της Κορίνθου.

Οι μαθητές της ΣT‘ τάξης που υλοποίησαν το πρόγραμμα ‘Υγρότοποι’’, πραγματοποίησαν τη δεύτερη επίσκεψη σε ΚΠΕ μετά την τριήμερη περσινή επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου.

Ο Διευθυντής

Γιαννιός Μιχάλης