Φεύγει από τη Λαμία η περιφερειακή έδρα του ΟΑΕΕ;

Κοινοποίηση στα Social Media

Επιστολή στην διοικητή του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης με αφορμή τα όσα ακούγονται για μεταφορά της περιφερειακής έδρας του Οργανισμού από τη Λαμία στη Λάρισα.

Ο κ. Αγνιάδη αναφέρει:

Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας αλλά και όλης της Στερεάς Ελλάδας, οι πληροφορίες, ότι ο φορέας σας σκοπεύει να προβεί στην μεταφορά της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας, από την Λαμία στην Λάρισα.

Η υιοθέτηση μιας τέτοιας ενέργειας θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, ενεργών και συνταξιούχων και θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην εμπέδωση της εικόνας μιας υποβαθμισμένης και απαξιωμένης κοινωνικής ασφάλισης, με ελάχιστες παροχές και μηδαμινό ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας στηρίζει κάθε προσπάθεια για την ορθολογική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, που θα έχει όμως σαν τελικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι την μεγαλύτερη ταλαιπωρία του.

Δυστυχώς, η επιχειρούμενη ουσιαστικά κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας αγνοεί όλο το επιχειρηματικό δυναμικό της Στερεάς Ελλάδας ενώ υποβαθμίζει και διοικητικά την περιφέρεια μας και τις πέντε περιφερειακές ενότητες, που την συναπαρτίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε, όπως λάβετε υπόψη τις θέσεις μας και επανεξετάσετε το σχεδιασμό σας, ώστε να μην υλοποιηθεί η μεταφορά της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας, από την Λαμία στην Λάρισα.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, όπως άλλωστε και στο παρελθόν, θα συνεχίζει να βρίσκεται στην διάθεση του ΟΑΕΕ, για κάθε ενέργεια όμως, που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του και θα βελτιώνει τις υπηρεσίες, για τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

 Παναγιώτης Αγνιάδης