Στους 70 ανέρχονται οι Μαραθωνοδρόμοι, φίλοι του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ»

Κοινοποίηση στα Social Media

Στους 70 ανέρχονται οι Μαραθωνοδρόμοι, εθελοντές δρομείς , φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», που συμμετέχουν στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Οπως  κάθε χρόνο  τα μέλη της Ομάδας εθελοντών δρομέων που με την συμμετοχή τους στηρίζουν τον Ξενώνα  όπου φιλοξενούνται τα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, θα συναντηθούν αύριο Σαββατο στις 15.45, στο Ζαππειο, για  να φωτογραφηθούν με την νέα φανέλα της ”Φλόγας”  να ανανεώσουν την συμπαραστασή τους στα παιδιά που δινουν τον δικό τους αγώνα και να πουν ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να νικηθεί! Αρκεί  πέραν της επιστήμης, όπως λένε με τα βήματα τους σε δεκάδες αγώνες καθε χρόνο στην Ελλαδα και στο εξωτερικό,να υπάρχει μια μεγάλη αγκαλιά προσφοράς κοντά τους!

Οι ίδιοι ότανπριν μερικά χρόνια γνώρισαν τις δράσεις της ”Φλόγας”, , λιγότεροι στην αρχή, ήρθαν κοντά μας, συντόνισαν μαζί μας τα βήματα τους και έγιναν- μαζί με άλλους εθελοντές και χορηγούς μας- ουσιαστικοί συμπαραστάτες μας!Ετσι λοιπόν και αυτή την την Κυριακή, όπως λένε στις ανακοινώσεις τους, ” θα τρέξουν αυτοί για όλους μας”  για να μεταφέρουν σε κάθε συμμετέχοντα, σε κάθε θεατή από το πεζοδρόμιο ή τον καναπέ του σπιτιού του, σε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τον χτύπο της καρδιάς δεκάδων χιλιάδων παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνου σε όλο τον κόσμο που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους. Χειροκροτήστε τους λοιπόν την Κυριακή -είτε τρεχουν στην κλασσική διαδρομή είτε στις μικρότερες. Και όσοι από τους αθλητές και θεατές του Μαραθωνιο  μπορείτε περάστε από το Περίπτερο της Φλόγας, μπροστά από το Παναθημαικό Σταδιο!

Η ”ΦΛΟΓΑ”, ο Σύλλογος που απο το 1982 ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια  με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη χορηγών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων, σε συνεργασία με τις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας για την στήριξη των μικρών ασθενών.

Στον Ξενώνα της Φλόγας δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων φιλοξενούνται δωρεάν στα 35 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα τα παιδιά από την περιφέρεια για όσο διάστημα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στην Αθήνα μαζί με τους γονείς τους. Στον Ξενώνα λειτουργεί σχολείο, παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνθήκες που δημιουργούν οικογενειακό περιβάλλον.

Παράλληλα μια άλλη δράση της Φλόγας που απευθύνεται σε ασθενή  παιδιά που κατοικούν στην Αττική, τους παρέχει Νοσηλεία στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό κάτω από την καθοδήγηση και επίβλεψη των θεραπόντωνογκολόγων  ιατρών τους προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στο νοσοκομείο ή τουλάχιστον να μειώνονται οι καθημερινές επισκέψεις τους εκεί.

Επίσης η Φλόγα εγκατέστησε υπερσύχρονο Αξονικό Τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία τον οποίο απέκτησε με  χορηγία  ενώ η συμμετοχή της στην ίδρυση Ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού είναι καθοριστικής σημασίας ( προσφορα, μετα από χορηγία των μηχανημάτων,διαμόρφωση χώρων κλπ). Η φλόγα επίσης ενισχύει σεμινάρια για τον παιδικό καρκίνο, συμβάλλει σε μετεκπαιδεύσεις ιατρών, παραιμβαίνει στα όργανα της Πολιτείας  για ό,τι χρειάζονται τα νοσούντα παιδιά.

Αυτή την Κυριακή  είναι η ημέρα των εθελοντών Δρομέων, των Μαραθονδώμων μας, ανδρών και γυναικών, μικρών και μεγάλων. Που τρέχουν για τα παιδιά με καρκίνο, τρέχουν για τον ξενώνα τους, τρέχουν για την ΦΛΟΓΑ, με το σήμα της ΦΛΟΓΑΣ στην ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ. Θέλουν να δημοσιοποίσουν την προσπάθεια τους σε οσους  το δυνατόν περισσότερους, γιατί στα βήματα τους, εξυπηρετείται ένας μεγάλος σκοπός.

Για το ΔΣ της Φλόγας

Μαρία Τρυφωνίδου