Ξεκίνησε η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρουσία επισήμων και χιλιάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ τα εγκαίνια της 47ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου.

Παρά την οικονομική κρίση, η συμμετοχή των εκθετών είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΛ Γιάννης Γρανίτσας η συμμετοχή των εκθετών που έφτασαν περίπου τους 250 ξεπέρασε κάθε προσδοκία σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με πέρσι ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως η ψυχολογία των επιχειρηματιών έχει βελτιωθεί και ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης αποφέρει τα πρώτα αποτελέσματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος στην ομιλία του χαρακτήρισε την έκθεση ως μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Παράλληλα ο κ. Περγαντάς συνεχάρει τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντελεστές της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας «για τη συστηματική και άψογη οργάνωσή της» καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.

«Η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας διοργανώνεται και φέτος σε κλίμα ύφεσης και οικονομικής κάμψης. Όμως, παρά τις δυσκολίες στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, μπορεί να αναδείξει θετικά και ενθαρρυντικά στοιχεία. Το ένα στοιχείο είναι η δυναμική των προϊόντων και των υπηρεσιών αυτού του τόπου, που μπορούν να δώσουν μια καινούργια οπτική στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Στερεάς Ελλάδας», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Το δεύτερο στοιχείο είναι η οικοδόμηση και η εξέλιξη της στενής συνεργασίας και της ουσιαστικής υποστήριξης της Περιφέρειας στην ΠΕΛ. Πέρα απ΄τη συμμετοχή μας και φέτος με περίπτερο στην Έκθεση, αυτή τη χρονιά προχωρήσαμε ένα βήμα πιο πέρα. Μισθώσαμε ένα ολόκληρο κτίριο, το οποίο έχουμε διαθέσει στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, με στόχο να στηρίξουμε έμπρακτα την ανάδειξη και την προβολή τους».

Σύμφωνα με τον Κλ. Περγαντά αυτή η δύσκολη εποχή, που κοινωνία, οικονομία και θεσμοί δέχονται μεγάλες πιέσεις, απαιτείται η ενεργοποίηση και η εστιασμένη δουλειά όλων.

«Δουλειά και προσπάθεια να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία, κάθε διαθέσιμο κονδύλι για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Γι΄αυτό, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αυτή είναι η κατεύθυνσή μας, αυτή είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας, σε τρία παράλληλα επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε πρώτο επίπεδο είναι η στο έπακρο αξιοποίηση του Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ 2007-2013, δεύτερο επίπεδο και σε συσχετισμό με το ΕΣΠΑ είναι η εφαρμογή και διαχείριση των προγραμμάτων των Επενδυτικών Νόμων και τρίτο επίπεδο είναι η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

«Κεντρική κατεύθυνση της Περιφέρειάς μας – υπογράμμισε- είναι να εκπονήσουμε ένα πρόγραμμα δυναμικό και ρεαλιστικό. Κυρίως ένα πρόγραμμα που θα αναφέρεται στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα και στον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των προοπτικών της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στη 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Επιδιώκει να δώσει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα παραγωγικού και επιχειρηματικού δυναμισμού, σε μια περίοδο που το χρειαζόμαστε ιδιαίτερα. Αποτελώντας, όχι απλά ένα χώρο προβολής, αλλά μια ευκαιρία συνάντησης επιχειρηματικών, σύγχρονων και καινοτόμων ιδεών, η φετινή Έκθεση γίνεται, ειδικά αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ένα πεδίο του πιο υγιούς τρόπου αντίδρασης της τοπικής οικονομίας».