Ο Τάκης Λεμονής στο Λεβαδειακό

Κοινοποίηση στα Social Media

O Τάκης Λεμονής είναι ο νέος προπονητής του Λεβαδειακου. Σήμερα βρέθηκε στη Λιβαδειά και συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ  Γιάννη Κομπότη και επήλθε αρχική προφορική συμφωνία. Αμέσως μετά συνοδευόμενος από τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ  Δημήτρη Φαράντο επισκέφτηκε τις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Τάκης Λεμονής θα εγκατασταθεί στη  Λιβαδειά, θα οριστικοποιηθούν η χρονική διάρκεια καθώς και λεπτομέρειες της συνεργασίας και θα αρχίσει ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρεται:

«Σήμερα το πρωί στα γραφεία της ομάδος συναντήθηκε ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού κ. Κομπότης με τον τεχνικό διευθυντή κ. Φαράντο και τον προπονητή κ. Λεμονή. Στη συνάντηση η οποία έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, αποφασίστηκε η έναρξη της συνεργασίας της ΠΑΕ Λεβαδειακός με τον κ. Λεμονή. Η χρονική διάρκεια καθώς και λεπτομέρειες της συνεργασίας θα ανακοινωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα γίνει η παρουσίαση του νέου προπονητή».

Το who is who…

Ο Τάκης Λεμονής γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1960 στην Αθήνα και είναι προπονητής ποδοσφαίρου.Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής με τον Αττικό Κολωνού. Έμεινε 8 χρόνια στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα και συνέχισε στον Λεβαδειακό, για 4 χρόνια. Χρίστηκε 2 φορές διεθνής.

Ο Τάκης Λεμονής αγωνίσθηκε πρώτη φορά στην ομάδα τουΕθνικού Ελληνορώσων. Ως προπονητής, ξεκίνησε σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, προπονώντας παιδιά. Τον Απρίλιο του 2000 έγινε βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού και 8 μήνες μετά έγινε προπονητής.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Το 2002 έφυγε από τους ερυθρόλευκους και πήγε στον ΑΠΟΕΛ, το 2003 στην Καλλιθέα και από το 2005 μέχρι το 2006 στο Λεβαδειακό. Από τις 4 Οκτωβρίου 2006 ανέλαβε το προπονητικό έργο της Škoda Ξάνθης έως τις 20 Δεκεμβρίου 2006, όπου στη συνέντευξη τύπου ύστερα από τον αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας που βρήκε νικήτρια την Škoda Ξάνθη με σκορ 0-1, υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία. Οι λόγοι που προέβαλε δεν ήταν αγωνιστικοί, αφού η ομάδα του προερχόταν από πλήθος καλών αποτελεσμάτων.

Ανέλαβε εκ νέου τον Ολυμπιακό στα τέλη του 2006 και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας του 2007 και το Super Cup Ελλάδας του 2007. Στις 11 Μαρτίου 2008 αντικαταστάθηκε ως προπονητής του Ολυμπιακού από τονΧοσέ Σεγκούρα Ρίους.

Στις 12 Νοεμβρίου 2008 ανέλαβε την ομάδα του Πανιωνίου με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της περιόδου. Παρ” όλα αυτά στις 2 Δεκεμβρίου 2008 παραιτήθηκε από τον πάγκο του Πανιωνίου, καθώς δεν έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του για την ομάδα. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τη διοίκηση του Πανιωνίου.[1]

Μετά την ήττα της Ομόνοιας με 2-0 από τον ΑΠΟΠ/Κινύρας στο κυπριακό πρωτάθλημα και την απόλυση του Τούτιτς, ο Λεμονής κλήθηκε να αναλάβει την κυπριακή ομάδα για δύο χρόνια. Από τον πάγκο της Κυπριακής ομάδας απομακρύνθηκε τον Οκτώβριο του 2010.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 ανέλαβε για δεύτερη φορά προπονητής του Πανιωνίου, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών.

Η τελευταία του στάση ήταν στον Παναιτωλικό την περσινή αγωνιστική χρονιά (2011-12).

από http://stereasports.com/