Εντοπίστηκε μάντρα αυτοκινήτων με κλεμμένα οχήματα

Κοινοποίηση στα Social Media

Εντοπίστηκε, προ πενθημέρου (11-10-2012) στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, επιχείρηση – μάντρα αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, μέσα στην οποία βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλεμμένων οχημάτων και κινητήρων οχημάτων.

 Συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 42 και 27 ετών, ενώ επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ο 40χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας ακόμη υπήκοος Ινδίας, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

 Εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ διεξάγεται ενδελεχή έρευνα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για την διερεύνηση της προέλευσης τουλάχιστον τριών ακόμη οχημάτων από τα οποία είχαν αφαιρεθεί επιμελώς οι αριθμοί πλαισίων και δώδεκα κινητήρων οχημάτων με αλλοιωμένους τους αριθμούς τους, ώστε να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή τους.

 Αναλυτικότερα, την 10/11-10-2012 ο 27χρονος αφαίρεσε ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού, από την περιοχή των Αχαρνών Αττικής. Ο ιδιοκτήτης αντιλαμβανόμενος την κλοπή επικοινώνησε πρωινές ώρες της 11-10-2012 με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, καθώς από την συσκευή GPS που είχε τοποθετήσει εντός του οχήματός του, προέκυπτε ότι αυτό κινείτο στην περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

 Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλεμμένο όχημα, σταθμευμένο στον αύλιο χώρο επιχείρησης – μάντρας αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, ιδιοκτησίας του 40χρονου, στα Ψαχνά Ευβοίας.

 Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν εντός της μάντρας και συνελήφθησαν ο 27χρονος και ο 42χρονος, προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, ενώ βρέθηκαν συνολικά (72) οχήματα διαφόρων εταιρειών, δύο μοτοσικλέτες και πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εκ των οποίων και (52) κινητήρες οχημάτων. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι από πολλά οχήματα είχαν αφαιρεθεί οι κινητήρες, ενώ σε αρκετούς κινητήρες είχαν σκόπιμα αλλοιωθεί οι αριθμοί τους, προκειμένου να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή τους.

 Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το  Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, προέκυψαν οι παρακάτω εξιχνιάσεις κλοπών οχημάτων:

 Κλοπή Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητου, το οποίο βρέθηκε εντός της μάντρας χωρίς να φέρει κινητήρα, πράξη που καταγγέλθηκε την 18-12-2010 στο Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου Αττικής.

  • Κλοπή Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητου, του οποίου ο κινητήρας βρέθηκε εντός της μάντρας, πράξη που καταγγέλθηκε την 07-07-2012 στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου Αττικής.   

 Επίσης, κατασχέθηκαν τρία (3) οχήματα και δώδεκα (12) κινητήρες οχημάτων, των οποίων η προέλευση διερευνάται, ενώ το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που ο 27χρονος είχε αφαιρέσει από την περιοχή των Αχαρνών Αττικής, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.   

 Από την 12-10-2012 βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία έρευνα σε βάρος της επιχείρησης από κλιμάκια του Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και του Τελωνείου Χαλκίδας για σωρεία φορολογικών παραβάσεων και παραβάσεων του Τελωνειακού Κώδικα. 

 Οι δύο συλληφθέντες,  μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν την 12-10-2012 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη της μάντρας και του υπηκόου Ινδίας, ο οποίος όπως προέκυψε εργαζόταν παράνομα στην επιχείρηση και επιπλέον παρέμενε παράνομα στη χώρα. 

 Τις αστυνομικές έρευνες και την προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.