Χωρίς προβλήματα η πρώτη των πανελλαδικών στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν η πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων στη Βοιωτία με τους υποψήφιους να διαγωνίζονται στη νεοελληνική γλώσσα  για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τους 800 μαθητές νέους και παλαιούς που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις στα 13 εξεταστικά κέντρα του νομού προσήλθαν 786 όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Παναγιώτης Ευαγγελίου.

Από νωρίς έξω από τα εξεταστικά κέντρα υπήρχαν γονείς που συμμετείχαν στην αγωνιά των παιδιών τους οι οποίοι δεν έκρυβαν και την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα αφού όπως σημείωναν η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική επισημαίνοντας ωστόσο οι πιο αισιόδοξοι οτι «υπάρχουν ακόμα έλληνες που θα φροντίσουν για την Ελλάδα» ενώ δεν παρέλειψαν να αναδείξουν και την ανάγκη να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι.

«Με τα μέτρα που έχουν πάρει τα παιδιά μας δεν έχουν μέλλον, θα τελειώσουν τις σχολές τους και μετά τα περιμένει η ανεργία», έλεγαν χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Το εισόδημά μας έχει συρρικνωθεί, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στις βασικές υποχρεώσεις, οτι περισσεύει το διαθέτουμε για τα παιδιά μας».

Ο μαθητές χαρακτήρισαν βατό το θέμα ενώ και εκείνοι έδειχναν ανήσυχοι γι΄ αυτό που τους περιμένει την επόμενη ημέρα.

«Δεν υπήρξαν προβλήματα, το θέμα ήταν βατό και όλα πήγαν καλά. Τι θα γίνει όμως στη συνέχεια; Αυτό που επικρατεί είναι ένα μπάχαλο, θα τελειώσουμε τις σχολές μας, άλλοι θα φύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον και άλλοι θα πηγαίνουν στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας», έλεγαν μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά στο θέμα αφορούσε σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή πανεπιστημίου Γεωργίου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής».

Από τους εξεταζόμενους μεταξύ άλλων ζητήθηκε να εκθέσουν τις απόψεις τους για τιε επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον,  και τους τρόπους με τους οποίου μπορεί ο άνθρωπος να αποκαταστήσει τη σχέση του με αυτό.

Φέτος οι υποψήφιοι ανέρχονται σε περίπου 100.000 ενώ υπολογίζεται ότι θα εισαχθούν σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ από όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων περίπου 75.000 – 76.000 φοιτητές και σπουδαστές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα γνωστοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου, μέσα στον Ιούλιο θα κατατεθούν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά δελτία και το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής.