Αιχμές από τον δήμαρχο Ορχομενού για τη «Νέα Οδός ΑΕ»

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανοιχτή επιστολή προς τον  Γεν. Δ/ντή της Εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε», απέστειλε ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης με αφορμή την αδιαφορία της εταιρίας σε ζητήματα που έχει θέσει ο δήμος.

 Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριοι, Γενικέ, Με  την υπ’αριθμ.9229/19-7-2012 επιστολή μου σας ζήτησα οικονομική ενίσχυση για την αποπεράτωση του γηπέδου του Τ.Δ Κάστρου.

Μου απαντήσατε, ομολογουμένως ευγενικά ότι τα οικονομικά της εταιρείας σας είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν προσφορές αυτού του τύπου.

Προφανώς ο όρος Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε),  στον οποίο αφιερώνουν σελίδες ολόκληρες στους ιστότοπους τους και οι τρεις εταιρείες των οποίων σύμπραξη αποτελεί η «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε», είναι κενός περιεχομένου για εσάς, παρόλη την τεράστια επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις των οχημάτων.

Και είναι τραγελαφικό να επικαλείται οικονομική δυσπραγία μια εταιρεία  που εκμεταλλεύεται έναν αυτοκινητόδρομο με διόδια τέτοιου κόστους και τόσο πυκνά ,που αναγκάζει τους πολίτες να σηκώνουν τις μπάρες και να περνούν ελεύθερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπερβολικό αντίτιμο τους.

Με την υπ’ αριθμ. 11779/28-9-2012 επιστολή μου σας ζήτησα την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης  για δύο κοινότητες, που είναι και οι μοναδικές που δεν έχουν σήμανση στην ΠΑΘΕ και αποτελεί υποχρέωση σας  να τις τοποθετήσετε. Μου απαντήσατε αρνητικά επικαλούμενος τις μελέτες σήμανσης, χωρίς να κάνετε τον κόπο να εξετάσετε την πραγματικότητα.

Με την υπ’ αριθμ. 3404/22-3-2013 επιστολή μου σας ζήτησα να περιποιηθείτε τα πεύκα κατά μήκος της ΠΑΘΕ και ένα στοιχειώδη καθαρισμό του παρακείμενου της ΠΑΘΕ υδραύλακα. Αρνηθήκατε και πάλι γιατί όπως αναφέρετε είναι εκτός των υποχρεώσεων σας.

Όμως με ύφος τουλάχιστον ανεπίτρεπτο μου στείλατε πολυσέλιδες επιστολές με υποδείξεις για αφαίρεση πινακίδων ιδιωτών,  για περισυλλογή αδέσποτων ζώων κ.λπ χωρίς να κάνετε φυσικά τον κόπο να  ζητήσετε να ενημερωθείτε για τις δράσεις του Δήμου στα θέματα αυτά ούτε να αναρωτηθείτε για το ποια θα μπορούσε να είναι η συμβολή σας για την αντιμετώπιση τους.

Σας πληροφορώ ότι ο χρόνος σύνταξης της επιστολής, το χαρτί ,οι φωτογραφίες ,οι υπηρεσίες ταχυμεταφοράς που χρησιμοποιήσατε κ.λπ, αν τα εκτιμήσετε σε κόστος θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το κόστος αυτών που σας ζήτησα.

Μου δώσατε με τον καλύτερο τρόπο να καταλάβω τι σημαίνει μονοπωλιακή εκμετάλλευση μιας δραστηριότητας και τι περιθώρια συνεργασίας μπορούν να υπάρξουν.

Η αδιαφορία σας για το φυσικό περιβάλλον και τους πληθυσμούς που επί αιώνες ζουν στις περιοχές που δραστηριοποιείστε είναι τουλάχιστον αποκαλυπτική, αν όχι επικίνδυνη.

Δεν σας κρύβω ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν στο Δημόσιο  είχα προβληματιστεί για το αν θα ήταν καλύτερα κάποια κομμάτια του να περάσουν σε ιδιώτες ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν καλύτερες παροχές.

Συμπεριφορές όμως όπως η δική σας που υποδεικνύει ότι το κέρδος είναι το μόνο που ενδιαφέρει πραγματικά, με επανέφεραν στην «τάξη».

Κύριοι ,δεν μας σώζει ούτε η Ευρώπη ούτε η επαναφορά στην δραχμή.  Ζήσαμε με αυτές τις νοοτροπίες και θα τελειώσουμε με αυτές.

Δυστυχώς όμως  συγχρόνως, καταδικάζουμε και την ίδια μας την πατρίδα.

 

Ο Δήμαρχος Ορχομενού

Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης