Το δηλητήριο της λήθης…

Κοινοποίηση στα Social Media

Διαβάσαμε στο Permissospress γράμμα αναγνώστη από τη Θήβα, που ελπίζει για το μέλλον αυτής της χώρας, με αφορμή περιστατικό που σημειώθηκε στην τοπική εφορία, στο Ελληνικό δημόσιο δηλαδή.

Βρέθηκε υπάλληλος λέει, που επέστρεψε χρήματα σε ηλικιωμένο, ο οποίος μετά την απομάκρυνσή του από το ταμείο διαπίστωσε ότι έδωσε 50 ευρώ περισσότερα.

Αναπτερώθηκε το ηθικό του Γιάννη, με μία αυτονόητη πράξη ενός δημοσίου υπαλλήλου.

Δεν σχολιάζουμε και δεν απαξιώνουμε σε καμία περίπτωση την ανάγκη του συμπολίτη μας να γράψει γι αυτό το περιστατικό και τη συμπεριφορά του υπαλλήλου, άλλωστε στο Ελληνικό δημόσιο του σήμερα κάτι τέτοιο όντως αποτελεί είδηση.

Αλλά για σκεφτείτε που μας έφτασαν…

Να σκύβουμε το κεφάλι στην επίθεση που δεχόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια, να χάνουμε κεκτημένα, να μένουμε άνεργοι εμείς και τα παιδιά μας, να εξαθλιωνόμαστε, να φτύνουμε αξίες και αρχές μας, να υποθηκεύουμε τη χώρα και τις νέες γενιές της, να μην αντιδρούμε και να μπερδεύουμε μετά απ όλα αυτά την υποχρέωση ενός δημοσίου υπαλλήλου απέναντι στον πολίτη με το μέλλον μιας χώρας.

Εξυπηρετούμε με αυτό τον τρόπο κατά την ταπεινή μας άποψη, την πολιτική των κυβερνώντων, που λένε πως αυτή η συνταγή που επιβάλουν  τελικά έβαλε σειρά σ’ αυτό τον τόπο.

Τουλάχιστον ας μην ξεχνάμε…

«Την παρασκευή  πήγε ένας παππούς από τη Θίσβη  στην εφορία Θήβας να πληρώσει, έκανε λάθος και  έδωσε  50ευρώ  επιπλέον το κατάλαβε αργότερα και τα ζήτησε απ’ τον ταμία, εκείνος απάντησε  οτι θα κάνει ταμείο και αν βρει το λάθος θα τα επιστρέψει.. Προς τιμήν του, σήμερα του επέστρεψε τα 50 ευρώ!!! Θα θέλαμε  να αναδεικνύουμε και τέτοιες συμπεριφορές γιατί  όταν υπάρχουν τέτοιοι ευσυνείδητοι υπάλληλοι, υπάρχει ακόμη ελπίδα γι αυτό τον τόπο…

Γιάννης από Θήβα

http://permisospress.blogspot.gr