Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στη Λιβαδειά η Εστία Μητέρας τίμησε τη Μάνα στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας.
Πλήθος κόσμου είχε κατακλείσει τη αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση», του Ιδρύματος ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της εκκλησίας, των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Η γιορτή αποτέλεσε μια έκφραση αγάπης και ευγνωμοσύνης στο αιώνιο και πανανθρώπινο σύμβολο υπομονής και θυσίας στη Μάνα.
Αρχικά η πρόεδρος της Εστίας Μητέρας Σοφία Τσιτσοπούλου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και στη συνέχεια μικρά παιδιά τραγούδησαν για την Μητέρα και απήγγειλαν ποιήματα.
Αμέσως μετά ο πρώην δήμαρχος Λιβαδειάς Αριστείδης Ρούσσαρης μίλησε με θέμα: «Η Μάνα μέσα από το δημοτικό τραγούδι και την ποίηση».
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής διάκρισης σε δύο πολύτεκνες μητέρες της κυρίες Μαρία Δούκα και Κατερίνα Αγραφιώτη και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το «Τροφώνιο Ωδείο» με την επιμέλεια της Παναγιώτας Καρακούση.
«Σήμερα που γιορτάζεται η πιο ωραία γιορτή που υπάρχει στην ανθρωπότητα, η γιορτή της Μητέρας, είναι ευτύχημα για την Λιβαδειά που 53 χρόνια και πλέον έχει τον ιερότερο ναό που υπάρχει, ένα σπίτι αγάπης, αλληλεγγύης , συμπαράστασης, ένα ίδρυμα την Εστία Μητέρας που μας κάνει όλους υπερήφανους», επεσήμανε ο Α. Ρούσσαρης και πρόσθεσε σχετικά με το θέμα της ομιλίας του: «Ότι πιο ωραίο έχει η Ελλάδα να προβάλει είναι το δημοτικό τραγούδι και η ποίηση. Πρωταγωνιστής και στο δημοτικό τραγούδι και στην ποίηση είναι ο ακοίμητος φρουρός όλων η μάνα».
Η πρόεδρος της Εστίας Μητέρας ευχαρίστησε όλους όσους βοηθάνε το ίδρυμα μιλώντας για «μοχλό στήριξης που συμβάλει στη συνέχιση του έργου και της προσφοράς» ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στην αείμνηστη πρόεδρο Φούλα Νικολάου καθώς και τα άλλα μέλη της Εστίας που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.
«Η σημερνή ημέρα είναι αφιερωμένη στο πιο γλυκό πρόσωπο του κόσμου που δεν είναι άλλο από την μάνα. Είναι η πιο σημαντική γιορτή για όλους μας. Τιμάμε την μητέρα μας είτε είναι στη ζωή είτε έχει φύγει. Πρέπει να εκδηλώνουμε με κάθε τρόπο την αγάπη μας στη μάνα γιατί είναι αυτή που μας στηρίζει στις δυσκολίες, μας χαρίζει το χάδι της, τη στοργή της και είναι πάντα κοντά μας είτε την χρειαζόμαστε είτε όχι», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Τσιτσοπούλου μια συνέχισε: «Η Εστία Μητέρας τιμά την μητέρα με πολλούς τρόπους μέσα από το πολύπλευρο έργο της και συμπαραστέκεται σε όλες τις μητέρες που έχουν ανάγκη».
Όπως είπε χαρακτηριστικά η Εστία Μητέρας «αγκαλιάζει την μάνα αλλά και κάθε άνθρωπο μέσα από την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο» και αυτή η κοινωνική προσφορά «είναι το αντίδωρο απέναντι στο μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο δώρο που μας πρόσφεραν οι μητέρες μας και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την ίδια μας τη ζωή».
Καταλήγοντας στον χαιρετισμό της η κ. Τσιτσοπούλου τόνισε: «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να χαρίσουμε στη μάνα την αγάπη μας ανθισμένη και τρυφερή σαν ανοιξιάτικο λουλούδι. Η γιορτή της μάνας έχει ιδιαίτερη σημασία όπως και η αξία της αγάπης της που αυξάνεται ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε που οι αντοχές στερεύουν γιατί οι άνθρωποι δοκιμάζονται πολύ σκληρά από πολλά προβλήματα. Σε αυτά όμως τα καθημερινά προβλήματα η μάνα πάντα απλόχερα προσφέρει την δροσιά και την ανακούφιση. Με το βλέμμα, με την αγκαλιά, με τον γλυκό της λόγο, όποτε και αν τη χρειαστούμε. Ας γεμίσει ο νους μας και η ψυχή μας από την μάνα από την δική μας μάνα, είτε είναι στη ζωή είτε όχι ένα είναι σίγουρο ότι βρίσκεται πάντα δίπλα μας».