Ακόμη μια επιστράτευση

Κοινοποίηση στα Social Media

Ψάχνω εναγωνίως στις ανακοινώσεις πολιτικής επιστράτευσης, να βρώ αν κάποια με αφορά. Είναι η καθημερινή μου αγωνία, γιατί με κάποιες από τις κυβερνητικές επιλογές διαφωνώ. Κι ακόμη περισσότερο, έχω σκεφθεί όταν θίγονται τα εργασιακά μου δικαιώματα, να κάνω απεργία. Ψάχνω να βρώ αν η διαφωνία προς τας εντολάς, ή ακόμη και η σκέψη για κινητοποίηση, μπορεί να με ντύσει στο χακί.

Σοβαρά τώρα. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση, όταν ένας κλάδος αντιδρά, να τον επιστρατεύει. Και για να μην προτρέξει κάποιος να με κατηγορήσει.Όχι δεν συμφωνώ με την απεργία των καθηγητών την περίοδο των εξετάσεων. Ναι είναι άδικο για τα παιδιά που αγωνιούν για το μέλλον τους, να έχουν και το άγχος μιας απεργίας που τους διαλύει τον προγραμματισμό. Δεν συμφωνώ ούτε με την απειλή απεργίας, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Δεν συμφωνώ όμως και με την ανυπαρξία διαλόγου, μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων ( όσο απαξιωμένα κι αν είναι τα συνδικάτα, έχουν δώσει μάχες και έχουν κερδίσει κάποιες από αυτές για τους εργαζόμενους ). Με ενοχλεί που η κάθε πλευρά λέει τον μονόλογό της και τραβάει η καθεμιά το δρόμο της. Δεν μου αρέσει να βλέπω υπουργό δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απεργίας των καθηγητών, να λέει οτι η απεργία δεν θα γίνει. Δεν μου αρέσει να ακούω τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, να δηλώνει οτι αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επιστράτευση και η απεργία δεν πραγματοποιηθεί, αυτός θα έχει ψηλά το κεφάλι. Τότε γιατί προχωρά στην ανακοίνωση της απεργίας.

Είναι αδιανόητο και έχει συμβεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, να λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, προσπαθούν συνεχώς ελέω των πολιτικών παιχνιδιών τους, να βάζουν αντιμέτωπες τις κοινωνικές τάξεις, στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Είναι άδικο για έναν λαό που γέννησε τη δημοκρατία και το διάλογο, να διοικείται ένθεν κακείθεν από μονολόγους…

Κι επειδή έγραψα ότι έγραψα, μάλλον είναι ώρα να ψάξω στη ντουλάπα για χακί ρούχα . . .

Πηγή : Hellas News