Το Καστελόριζο χορηγεί διευκόλυνση βίζας για Τούρκους και πολίτες εκτός Ε.Ε.

Κοινοποίηση στα Social Media

kastelorizoΑπό την 1η Μαΐου θα χορηγείται θεώρηση εισόδου δεκαπενθήμερης διάρκειας με αντίτιμο 35 ευρώ στο τελωνείο του Καστελόριζου

Διευκόλυνση βίζας στους Τούρκους που πρόκειται να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά.

Οι Τούρκοι πολίτες και οι πολίτες των χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έρχονται για διακοπές στην Τουρκία, θα μπορούν να πάρουν βίζα από το Καστελόριζο με την προϋπόθεση να έχουν αναχωρήσει από την επαρχία Kaş του νομού Antalya.

Οι κάτοικοι του Καστελόριζου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 7,5 χιλιομέτρων από το είναι Kaş, είναι αυτοί που χάρηκαν περισσότερο για την διευκόλυνση στην χορήγηση βίζας στους τουρίστες που θα επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.

«Λύθηκε ένα πρόβλημα που μας ενοχλούσε για αρκετό διάστημα. Η απόφαση αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία μας που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και στην φιλία μας με το Kaş», είπε ο δήμαρχος του νησιού, Γεώργιος Αχλαδιώτης.

Η εφαρμογή χορήγησης θεώρησης εισόδου δεκαπενθήμερης διάρκειας με αντίτιμο 35 ευρώ θα ξεκινήσει στο τελωνείο του Καστελόριζου την 1η Μαΐου 2013. Ικανοποιημένοι από την απόφαση είναι οι τουριστικοί πράκτορες που μεταφέρουν ταξιδιώτες στο Καστελόριζο.

Δεν χρειάζεται πια να περιμένουν μέρες για να πάρουν βίζα όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από το Kaş στο Καστελόριζο.

Αρκεί οι Τούρκοι πολίτες ή οι ξένοι τουρίστες που χρειάζεται να πάρουν βίζα να ειδοποιήσουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία μια μέρα πριν από το ταξίδι τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναμένεται να αναζωογονήσει τον τουρισμό μεταξύ των δυο αδελφοποιημένων πόλεων.

Πηγή: www.trtgreek.com