Να σταματήσουμε τα μέτρα. Μπορούμε

Κοινοποίηση στα Social Media

Τα μέτρα που περιέχονται στον προϋπολογισμό του 2013 και στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέχρι το 2016 είναι τα πιο σκληρά, τα πιο άδικα, τα πιο καταστροφικά που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μετά το ξεπούλημα του συνόλου του δημόσιου πλούτου την προηγούμενη εβδομάδα, τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, να είναι εκείνοι που θυσιάζονται ανενδοίαστα προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοσκοπία των δανειστών και των επίδοξων δήθεν “επενδυτών”.

Η κωμικοτραγική εικόνα της κυβερνητικής τρόικας δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της επίγνωσης των τριών κυβερνητικών κομμάτων ότι τα μέτρα που ψηφίζουν βρίσκονται σε απόλυτη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα.

Ξέρουν οι κυβερνητικοί εταίροι ότι αποκαλύφθηκε, σε συντομότατο μάλιστα διάστημα, η εκλογική τους απάτη, όταν έταξαν “επαναδιαπραγμάτευση” και “απαγκίστρωση” από το Μνημόνιο, όταν υποσχέθηκαν ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι μισθωτοί, ενώ τελικά μας βουλιάζουν στο χειρότερο υφεσιακό τέλμα, στην πιο απάνθρωπη φτώχεια από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Ξέρουν επίσης οι κυβερνητικοί εταίροι ότι ο θίασός τους κρέμεται πια από μια κλωστή και ετοιμάζεται από στιγμή σε στιγμή να καταρρεύσει με πάταγο, υπό το βάρος της οσμής των σκανδάλων, της λαϊκής αγανάκτησης για τα νέα μέτρα, των αδιεξόδων που η ίδια η πολιτική τους ατολμία επισώρευσε.

Το μόνο που μένει είναι η κοινωνία να πιστέψει στη δύναμή της. Τις επόμενες μέρες δεν χωράει εφησυχασμός, δεν χωράει αναβολή, δεν χωράει ατολμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σας καλεί να εμποδίσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή.  Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής. Να σταματήσουμε τα μέτρα. Μπορούμε!»

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ / Βοιωτίας