Αμπελουργικό φυτώριο… για λίγους

Κοινοποίηση στα Social Media

aliartos-dimosΜε έκπληξη ο Δήμαρχος Αλιάρτου ενημερώθηκε ότι στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, η έκταση των 200 περίπου στρεμμάτων του αμπελουργικού φυτωρίου που διέθετε το αρμόδιο τμήμα πολιτικής γης του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, δόθηκε τελικά σε ιδιώτη τη στιγμή που διεκδικητής ήταν και ο Δήμος.

Η Αλίαρτος έγκαιρα από τις 19 Φεβρουαρίου του 2013 είχε ενημερωθεί για την πρόθεση του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου και απέστειλε το σύνολο των απαιτούμενων εγγράφων και δικαιολογητικών που απαιτούνταν, προκειμένου να αποκτήσει τη συγκεκριμένη έκταση για να την καλλιεργήσει και με τα έσοδα που θα εισέπραττε να ενίσχυε τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Χωρίς να έχει καμία απολύτως ενημέρωση για την αξιολόγηση των αιτήσεων που είχαν κατατεθεί, ο Γιώργος Ντασιώτης σύμφωνα με δηλώσεις του, έμαθε ότι στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο η έκταση διατέθηκε σε ιδιώτη που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας και στην σχετική εισήγηση της προς ψήφιση παραχώρησης δεν αναφερόταν πουθενά ο Δήμος Αλιάρτου.

Ξεκάθαρα ο Δήμαρχος επέρριψε την ευθύνη στο υπουργείο και όχι στο περιφερειακό συμβούλιο που προφανώς όπως υποστήριξε δεν γνώριζε οτι ο Δήμος ήταν διεκδικητής.

Ο Γιώργος Ντασιώτης διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση διεκδίκηση θα συνεχιστεί και θα ζητήσει εξηγήσεις από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.