Πρόσκληση για αγορά καυσόξυλων από το δήμο Αλιάρτου

Κοινοποίηση στα Social Media

Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμα σχετικά ζεστός, όσο δηλαδή χρειάζεται ώστε να μην απαιτείται καλοριφέρ ωστόσο ο Χειμώνας είναι προ των πυλών και οι δήμοι προ αδιεξόδου σε ότι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και κυρίως την θέρμανση αφού στα ταμία δεν υπάρχει μία και η κυβέρνηση υπόσχεται… περικοπές.

‘Έτσι πέρα από την γενική κατεύθυνση της αυτοδιοίκησης για κινητοποιήσεις προκειμένου να πιεστεί η κεντρική διοίκηση να δώσει χρήματα ήδη ορισμένοι δήμοι άρχισαν να ψάχνουν τρόπους εξοικονόμισης πόρων για πετρέλαιο στα σχολεία.

Μετά τον δήμο Ορχομενού που προέβη σε κάποιες ενέργειες τώρα και ο δήμος Αλιάρτου ξεκίνησε διαδικασίες για συγκέντρωση χρημάτων δεδομένου ότι ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης και ως εκπαιδευτικός δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία.

Ο Δήμος Αλιάρτου λοιπόν προκειμένου να στηρίξει τις σχολικές μονάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης τους από το κράτος, παραχωρεί στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ξύλα καύσης διαφόρων ειδών (ιτιές, πλατάνια κτλ), που προέρχονται από τον καθαρισμό του Λοφίου ποταμού, προκειμένου η Επιτροπή Παιδείας να τα διαθέσει.

«Τα έσοδα από την εκποίηση θα κατανεμηθούν σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Τα ξύλα βρίσκονται στο Δημοτικό παρκινγκ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα δουν», σημειώνει ο δήμαρχος.

Παράλληλα ο δήμος Αλιάρτου καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν κλειστές προσφορές για το σύνολο των καυσόξυλων. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 στις δυόμιση μετά το μεσημέρι εντός του Δημοτικού καταστήματος, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας. Η προσφορά θα είναι ανά τόνο καυσόξυλων και ο πλειοδότης δεσμεύεται να παραλάβει όλη την ποσότητα των καυσόξυλων ενώ η εξόφληση θα γίνει μετρητοίς.