Διάθεση πίστωσης για δαπάνες εορτασμού «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗ» στην Αράχωβα

Κοινοποίηση στα Social Media
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος μας θα γιορτάσει με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και με τετραήμερες εκδηλώσεις την τοπική και πασίγνωστη γιορτή «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ». Για την επιτυχία των εκδηλώσεων θα πρέπει να προβούμε στον ανάλογο προγραμματισμό και την έγκριση των απαιτούμενων προμηθειών.
Με την 183/2010 απόφαση ο τέως Δήμος Αράχωβας είχε εγκρίνει την υποβολή πρότασης στην ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ως φορέα υλοποίησης του τοπικού προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» στο πλαίσιο του άξονα 4. «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER» για την χρηματοδότηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ» και είχε δεσμευτεί για την κάλυψη ποσοστού 25% επί του προγράμματος από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Η Ο.Τ.Δ. ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ με το 4461/13.12.2012 έγγραφό της μας ενημέρωσε ότι με το 17242/5.12.2012 έγγραφο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΥΕ ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα έγινε η ένταξη του ως άνω έργου με διαφοροποίηση του δικαιούχου σε ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.
Στις 6.3.2013 υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Ο.Τ.Δ. Στο αρ. 2 της σύμβασης προβλέπεται ότι ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30.000.00 €. Η συνολική ενίσχυση που χορηγείται στο δικαιούχο ανέρχεται σε 22.500,00 € και η ίδια συμμετοχή του δικαιούχου στο ποσό των 7.500,00 €.

           Α. Εγκρίνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ» που καταρτίστηκε από το Δήμο σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Αράχωβας, τα εκκλησιαστικά συμβούλια Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και Εισοδίων της Θεοτόκου Αράχωβας και τους τοπικούς συλλόγους υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Θηβών & Λεβαδείας όπως αυτό αναπτύχθηκε στο σκεπτικό της παρούσας.
Β. Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων εγκρίνονται τα εξής:
  1. Ο σχεδιασμός, παραγωγή και διακίνηση υλικού δημοσιοποίησης και προβολής (φυλλάδια, αφίσες κ.λ.π.), αξίας 15.000,00 € με ΦΠΑ θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.
  2. Η προμήθεια εξοπλισμού και οπτικοακουστικών μέσων αξίας 4.000,00 με ΦΠΑ θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.
  3. Η παραγωγή εκθεσιακού υλικού (μακέτες, φωτογραφίσεις κ.λ.π) αξίας5.000,00 με ΦΠΑ θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.
  4. Η συμμετοχή συγκροτημάτων σε εκδηλώσεις αξίας 5.500,00 € με ΦΠΑ θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.
  5. Η προμήθεια μεταλλίων για την οργάνωση των πολιτιστικών δρώμενων αξίας 500,00 € με ΦΠΑ θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.