Παρέμβαση ΠΕ Βοιωτίας για ζημιές από τα καιρικά

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2012 σε διάφορες περιοχές των Δήμων Αλιάρτου και Θηβών (Τοπικές Κοινότητες Θεσπιών, Άσκρης, Νεοχωρίου, Δομβραίνης, Θίσβης, Ξηρονομής και Ελλοπίας) κλιμάκιο  υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, επισκέφτηκε την επόμενη ημέρα (2 Νοεμβρίου), τις πληγείσες περιοχές για μια κατ’ αρχήν εξέταση των προβλημάτων.

Από την πρώτη εκτίμησή τους, φαίνεται ότι προκλήθηκαν ζημιές σε έκταση πάνω από 6.000 στρ. καλλιεργειών, κυρίως σε ελαιώνες και κηπευτικά που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής και σε ένα θερμοκήπιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με κατεπείγον έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την Δ/νση ΠΣΕΑ του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., ζήτησε να σταλούν άμεσα συνεργεία για την διαπίστωση, την δίκαιη καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, καθώς και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων.