Καταπέλτης στον ανακριτή ο Γ. Κατσιμπάρδης

Κοινοποίηση στα Social Media

Στον ανακριτή κατέθεσε χθες ως μάρτυρας ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης, μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέα Θηβών για την μόλυνση του Ασωπού ποταμού, που προκαλεί ασθένειες και θανάτους από καρκίνο και γενικότερα καταστρέφει το περιβάλλον γύρω από τα χωριά του Δήμου Τανάγρας.

Ο Γ. Κατσιμπάρδης στην κατάθεσή του, που κράτησε πάνω από μία ώρα, ανέφερε ονομαστικά τις βιομηχανίες που κυρίως έχουν προκαλέσει την ανεξέλεγκτη αύξηση του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου, στο απίστευτα μεγάλο ποσοστό των 5.000 μικρομονάδων/m3 (το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 5 μόνο μικρομονάδες /m3. Επίσης πρότεινε να κληθεί ως μάρτυρας ο Επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων, η οποία έχει στοιχεία για τα βαφεία που προκαλούν το μεγαλύτερο κακό. Παράλληλα ζήτησε να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες η Τίνα Μπιρμπίλη, πρώην υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και οι αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Μουλκιώτης και Θανάσης Μπουραντάς.

Ειδικότερα η κυρία Μπιρμπίλη έχει πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της μόλυνσης αλλά και αλληλογραφία μεταξύ των αρμοδίων της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.