Να μην εγκριθούν από το Υπουργείο Εργασίας οι απολύσεις 229 εργαζομένων στην ΑΓΕΤ της Χαλκίδας

Κοινοποίηση στα Social Media

stathas-002Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Σταθάς προχώρησαν σήμερα σε διάβηματα στον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση και στον Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτοπούλο και τους ζήτησαν να μην εγκρίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας στην αυριανή συνεδρίαση του την απόλυση 229 εργαζομένων, τις οποίες προωθεί η ΑΓΕΤ στα τσιμέντα Χαλκίδας, η οποία ανήκει στον Γαλλικό Πολυεθνικό όμιλο Lafarge, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός τσιμέντου διεθνώς και διατηρεί τρία εργοστάσια παραγωγής στη χώρα μας, ένα στη Χαλκίδα, ένα στο Βόλο και ένα στο Μυλάκι Αλιβερίου.

Το εργοστάσιο τσιμέντων ης ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα, στο οποίο προωθούνται οι 229 απολύσεις εργατών είναι υπερσύγχρονο με πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις, προσωπικό με υψηλή ειδίκευση και τεχνογνωσία. Διαθέτει δύο λατομεία ασβεστόλιθου και αργίλου, που επιτρέπουν τη λειτουργία του εργοστασίου για τα επόμενα 25-30 χρόνια, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί άδεια λειτουργίας τους, όπως και του λιμανιού.

Οι 229 απολύσεις εργατών της ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, εάν εγκριθούν αύριο από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, όχι μόνο θα οδηγήσουν στην οικονομική εξαθλίωση τις οικογένειες των απολυμένων, αλλά θα αποτελέσουν νέο θανάσιμο πλήγμα στην απασχόληση στο νομό Ευβοίας, όπου η ανεργία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, και στην τοπική οικονομία.

Αύριο στις 11 το πρωί θα παραβρεθεί στην κινητοποίηση των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας της ΑΓΕΤ στο Υπουργείο Εργασίας ( Πειραιώς), όπου συνεδριάζει για αυτά τα θέματα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, πολυμελές κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 

 

Αθήνα, 23/4/2013

Το Γραφείο Τύπου