Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Vs Τζακ Λιου

Κοινοποίηση στα Social Media

soimple---louΝέο επεισόδιο στον «πόλεμο» ΗΠΑ – Γερμανίας

ΛΟΥ – ΣΟΙΜΠΛΕ «ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ» ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ

Η διαφωνία για τα προγράμματα λιτότητας αλλά και τους χειρισμούς απέναντι στην οικονομική κρίση στάθηκε αφορμή για νέο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου.

Οπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel το νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στην Ουάσιγκτον, όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δέχθηκε τα πυρά των υπολοίπων ομιλητών κατα τη διάρκεια μία συζήτησης που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε καυγά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και εκπρόσωποι του ΔΝΤ, ζήτησαν για άλλη μία φορά από τη Γερμανία, ως μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες για την επίλυση της οικονομικής κρίσης.

Ζήτησαν από τον Σόιμπλε να προχωρήσει η Γερμανία σε έκδοση ευρωομολόγων, να «φρενάρει» την πολιτική λιτότητας, η οποία όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «εκνευρίζει σφόδρα τους Αμερικανούς» και να δώσει περισσότερο χρόνο στις υπό κρίση χώρες για να διορθώσουν τα οικονομικά τους. Επίσης ζήτησαν να προχωρήσει πιο γρήγορα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική ενοποίηση και κυρίως να καταργηθεί το όριο δημοσιονομικού χρέους στην Ευρωζώνη.

Οι θέσεις αυτές έφεραν σε σύγκρουση τις δύο πλευρές, με το Spiegel να κάνει λόγο για «όργιο φωνασκιών», ενώ ο Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα τις χώρες της Ευρωζώνης που σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον έχουν μειώσει στο μισό το χρέος τους. Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και ότι η Ευρωζώνη δεν είναι το ίδιο με τα ομόσπονδα κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών

Πηγή: www.ethnos.gr