Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στη Ν. Μανωλάδα

Κοινοποίηση στα Social Media

antifasitikiantifasitikiΗ Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση μπράβων της εργοδοσίας των ματωμένων χωραφιών της φράουλας στη Νέα Μανωλάδα. Μπράβοι γνωστού μεγαλοπαραγωγού – μεγαλοεργοδότη και μεγαλοεμπόρου φράουλας πυροβόλησαν εν ψυχρώ εναντίον 200 εργατών γης, Μπαγκλαντεζιανής καταγωγής, και τραυμάτισαν 26 απο αυτούς οι οποίοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα μηνών, μεροκάματα που πραγματοποιούνται κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας.

Το γεγονός δεν μας εξέπληξε διότι και στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων από τον ίδιο εργοδότη στην περιοχή οι οποίες έχουν μείνει ατιμώρητες. Η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων  της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ είναι αυτή που ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία και επιτρέπει τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα δούλων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο εργασιακός μεσαίωνας, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Σαμαράς.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Λιβαδειάς να καταδικάσουν το γεγονός και να απαιτήσουμε απο κοινού την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για ίσα δικαιώματα ελλήνων και ξένων εργατών, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους μας.

Η σιωπή είναι συνενοχή.

Λιβαδειά 18/4/2013

αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών λιβαδειάς