Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Μουλκιώτη προς τον υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις καθηγητών στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης επισημαίνοντας ότι αν και για την Βοιωτία έχει εγκριθεί από το Υπουργείο «παράλληλη στήριξη»  για 11 εμπερίστατους μαθητές και μαθήτριες σχολείων του νομού ωστόσο δεν έχουν σταλεί ακόμη ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές καθηγητές για την κάλυψη των σχετικών παιδαγωγικών αναγκών των συγκεκριμένων μαθητών.

«Το γεγονός ότι η Βοιωτία υπάγεται στον άξονα προτεραιότητας 3 και για τον λόγο αυτό δεν προσλαμβάνονται οι ενδεικνυόμενοι εκπαιδευτικοί, που θα παρέχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες της «παράλληλης στήριξης», αποτελεί τελείως πλασματικό «άλλοθι», όπως πλασματική είναι και η καταγεγραμμένη στους αριθμούς ευμάρεια της περιοχής μας», σημειώνει επίσης ο κ. Μουλκιώτης.

Και προσθέτει: «Το πλασματικό προσμετρούμενο ΑΕΠ της Βοιωτίας, ουδόλως αντιστοιχεί στα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας που μαστίζουν τους πολίτες της, ιδιαίτερα σήμερα.

Άλλωστε η κοινωνική ευαισθησία και η παροχή βασικών υπηρεσιών της πολιτείας προς μαθητές, με άκρως ιδιαίτερα προβλήματα, δεν ασκείται με δείκτες και λογιστικούς αριθμούς, αποτελεί επιβαλλόμενη υποχρέωση».

Παράλληλα τονίζει ότι η κοινωνική πρόνοια δεν αποτελεί απλώς παροχή ή «φιλανθρωπία», αλλά κοινωνικό δικαίωμα, ιδιαίτερα όταν αφορά σε ευαίσθητες ομάδες και μάλιστα σε παιδιά.

Καταλήγοντας ο Γ. Μουλκιώτης καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα τα όποια νομικά ή διαδικαστικά ζητήματα και να καλυφθούν τα κενά του εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα των ειδικών αυτών ομάδων, με εξαιρετική φροντίδα και ισχυρή πολιτική βούληση, τότε και μόνον τότε, προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες για συνεκτική και δίκαιη κοινωνία, εξασφαλίζοντας ισότιμες συνθήκες και δυνατότητες για όλους τους πολίτες, όπως το δικαιούνται», καταλήγει στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης.