Έντονη αντιπαράθεση δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στη Λιβαδειά για τον Συμβουλευτικό Σταθμό (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

dimotikolivΝέα κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ για το θέμα της παραχώρησης κτηρίου για την στέγαση Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ.

Η αντιπολίτευση αυτή τη φορά εξαπέλυσε επίθεση στη δημοτική αρχή κατηγορώντας την για αδιαφορία για ένα θέμα «που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές» (με τα ναρκωτικά να είναι σε έξαρση στην περιοχή όπως τόνισε ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΕΣΥΝ Βοιωτίας Θανάσης Γουργιώτης) ενώ ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής υποστήριξε οτι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εντός των ορίων του νόμου για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Γ. Αποστόλου: «Ο ίδιος άνθρωπος που με γοήτευσε, ο ίδιος με απογοήτευσε»

apostoloyΜε τους στοίχους «Ο ίδιος άνθρωπος που με γοήτευσε ο ίδιος με απογοήτευσε» αναφέρθηκε στον δήμαρχο ο Γιάννης Αποστόλου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή είπαμε οτι ο δήμαρχος θα προσφέρει πολλά. Όμως από ένα σημείο και μετά κάπου χάθηκαν όλα».

Ο κ. Αποστόλου κατηγόρησε επίσης το Ν. Παπαγγελή οτι «λέει ψέματα και προσπαθεί να βγάλει εμάς ψεύτες» και συμπλήρωσε: «Ο ίδιος λέει ψέματα και μεταφέρει ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές αλλά συνεχίσει αν το κάνει και γι αυτό είμαι αυστηρός στις τοποθετήσεις μου. Δεν ανέχομαι αυτά που συμβαίνουν όπως και στην προκειμένη περίπτωση δεν ανέχομαι οτι θέμα του ΚΕΘΕΑ τραβάει τόσο καιρό. Εδώ και 2 χρόνια οι άνθρωποι προσπαθούν να το φέρουν στο ΔΣ. και τελικά ήρθε μετά από συγκέντρωση υπογραφών αλλά και πλάι ο δήμαρχος αντί να δώσει λύση προσπάθησε να διαφύγει. Είναι κρίμα στο δήμο Λιβαδειάς να διοικεί ο δήμαρχος με τέτοιο τρόπο και να μη προσφέρει κοινωνική πολιτική».

Γ. Πούλου: Αναγκαία η άμεση ευαισθητοποίηση του δήμου

poulou-001Η Γιώτα Πούλου αφού τόνισε οτι το θέμα μπήκε στη συνεδρίαση μετά από συγκέντρωση υπογραφών είπε: «Για το θέμα του ΚΕΘΕΑ ο δήμος πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και άμεσα να εξευρεθεί ο χώρος για να στεγαστεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός. Έχουμε παραχωρήσει χώρους σε διαφόρους συλλόγους και είναι κρίμα να μη μπορεί να βρει κτήριο για να στεγαστούν δραστηριότητες που σώζουν ζωές. Το θέμα είναι κυρίαρχο ωστόσο και πάλι παραπέμφθηκε για τις επόμενες ημέρες εμείς θα το παρακολουθούμε και θα το επαναφέρουμε».

Ν. Κοτσικώνας: Η δημοτική αρχή ολιγόρισε

kotsikonasnΟ Νώντας Κοτσικώνας δήλωσε σχετικά: «Μετά από πολύχρονη προσπάθεια του ΕΣΥΝ είναι πλέον δυνατόν να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στη Λιβαδειά και το νομό Βοιωτίας. Μπορεί το ΚΕΘΕΑ σε πρώτη φάση να δημιουργήσει συμβουλευτικό σταθμό στη Λιβαδειά και στη συνέχεια στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο και επειδή βλέπαμε μια απραξία του δήμου στην εξεύρεση κτηρίου να στεγάσει τον συμβουλευτικό σταθμό όπως το ΕΣΥΝ πήρε την πρωτοβουλία να συλλέξει υπογραφές πολιτών εμείς υπογραφές δημοτικών συμβούλων και το θέμα ήρθε στο ΔΣ. Πήραμε μια θετική απόφαση για να εξασφαλιστεί κτηριακή υποδομή για το συμβουλευτικό σταθμό. Εμείς θα συνδράμουμε στην κατεύθυνση της άμεση υλοποίησης».