«Χορωδιακές Ανατάσεις» από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

m1Μια εκπληκτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά στην αίθουσα της ΟΧΕΛ από τον Μορφωτικό Σύλλογο της πόλης με την ευγενική συμπαράσταση του Μητροπολιτικού Ωδείου Λεβαδείας και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου καθώς και τη συμμετοχή τριών χορωδιών

Πιο συγκεκριμένα έλαβαν μέρος η Μικτή Χορωδία του Δήμου Λεβαδέων, η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς» Αγρινίου και η Ανδρική Χορωδία Αταλάντης.

Το φιλόμουσο κοινό της πόλης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρακολούθησε ένα δίωρο με υψηλού επιπέδου φωνητικά συγκροτήματα και εντυπωσιακές ερμηνείες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς και τον χαιρετισμό του προέδρου του Γιώργου Κωσταγιάννη ενώ την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η φιλόλογος Άννα Νικολάου.

Πρώτα εμφανίστηκε η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς που υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κοσμίδη και τη Μαρία Σανιδά στο πιάνο χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη του τραγουδιού παρέλαβε η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς» Αγρινίου υπό τη διεύθυνση του Βαλεντίν Στεφάνωφ με την Ντίνα Κουτσογιάννη στο πιάνο.

Ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε όταν η χορωδία ερμήνευσε ένα ποιήμα του δικού μας ποιητή, Ανδρέα Σ. Τσούρα, ο οποίος επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση και άκουσε συγκινημένος το δημιούργημά του.

Η χορωδιακή συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσία επί σκηνής της Ανδρικής Χορωδίας Αταλάντης υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κοσμίδη και τη Μαρία Σανιδά στο πιάνο.

Οι εμπνευσμένες ερμηνείες τους σκόρπισαν το κέφι στους παρισταμένους και τους ταξίδεψαν στους δρόμους της τραγουδιστικής παράδοσης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών που εδόθησαν στον Γιώργο Κοσμίδη για τη χορωδία της Λιβαδειάς από τον πρόεδρο του ΑΠΟΔΗΛ Γιώργο Καραμάνη, στον πρόεδρο της Χορωδίας Αγρινίου Θεμιστοκλή Γαμβρούλη από τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Γιώργο Κωσταγιάννη και στον πρόεδρο της Χορωδίας Αταλάντης Βασίλη Καρατράντο από τον Αντιδήμαρχο Αργύρη Σταματίου.

Επίσης απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από τον Θεμιστοκλή Γαμβρούλη στον Γιώργο Κωσταγιάννη για την εν γένει πολιτιστική προσφορά του και στον Γιώργο Κοσμίδη για το έργο του στον μουσικό χώρο.

Από την πλευρά του Μορφωτικού Συλλόγου υπερτονίστηκε «η αρμονία και η μελωδία των Χορωδιών» και επισημάνθηκε ότι «οι ανθρώπινες φωνές είναι το εκφραστικότερο μουσικό όργανο».

Όπως είπε ο κ. Κωσταγιάννης «η μουσική είναι μια τέχνη απαιτητική, που δε ζητά ανθρώπους αλλά υπερανθρώπους».

Σημαντική στην επιτυχία της εκδήλωσης ήταν οι χορηγίες των αδελφών Αναγνώστου, του Παπαχαραλάμπους Travel και του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Αποστόλου. Τα

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων και τα Πολιτιστικά Σωματεία, ο Λαογραφικός Σύλλογος «Το Γαϊτανάκι», ο Σύλλογος Ποντίων «Ο Ευκλείδης», ο Σύλλογος «Τα 40 παλικάρια», ο Σύλλογος Γυναικών Ευαγγελιστρίας, η Χορωδία Στειρίου, η Χορωδία Ευαγγελιστρίας που τελεί υπό τη διεύθυνση του Στέργιου Βαράκη και πλήθος κόσμου.

m6

m7

m5

m4

m3

m2

m8m9