Καμιά νέα επιβάρυνση για φωτοβολταϊκά που κατασκευάσθηκαν έως το 2012

Κοινοποίηση στα Social Media

fotovoltaikoΔεν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον φορολόγηση για τους επενδυτές των φωτοβολταϊκών που κατασκεύασαν το πάρκο τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Τη δέσμευση αυτή φέρεται να ανέλαβε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ασημ. Παπαγεωργίου σε συνάντηση που είχε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 ο υφυπουργός ανάφερε ότι

– Το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ στο οποίο θα ενσωματωθούν οι αλλαγές θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Απριλίου.

– Θα έχουμε σύντομα μια ολοκληρωμένη πρόταση του υπουργείου, (το οποίο συζητά με όλες τις τράπεζες), που θα παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης που έχουν οι επενδυτές φωτοβολταϊκών με τον ΛΑΓΗΕ και συνεπώς θα μπορεί να οδηγήσει και σε παράταση των δανείων που έχουν οι επενδυτές με τις τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αυγενάκης ήταν από τους βουλευτές που είχε αντιδράσει στη Βουλή για το ποσοστό της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών. Το ποσοστό εν τέλει μειώθηκε, ωστόσο το μέτρο της έκτακτης εισφοράς επεκτάθηκε (σε ποσοστό 10%) στις υπόλοιπες τεχνολογίες ΑΠΕ.

από http://www.agronews.gr