ΣΕΚ Λιβαδειάς και… «Κάν΄ το μόνος σου»

Κοινοποίηση στα Social Media

sek1Τα εργαλεία, τις μεθόδους και τις τεχνικές που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός  ώστε να προστατέψει τα παιδιά του, από τους κινδύνους του διαδικτύου παρουσίασαν οι καθηγητές του τομέα πληροφορικής του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου Λιβαδειάς το πλαίσιο της νέας δράσης «Κάν΄ το μόνος σου».

Η συμμετοχή τον γονέων ήταν μεγάλη όπως και το ενδιαφέρον για το θέμα αλλά και γενικότερα για τις δράσεις του ΣΕΚ.

«Το καν΄το μόνος σου είναι μια νέα σειρά δράσεων του ΣΕΚ Λιβαδειάς που έχει ως σκοπό να δώσει στους πολίτες την τεχνογνωσία πάνω σε απλά ζητήματα καθημερινότητας πως δηλαδή μπορούν από μόνοι τους να πράξουν σε συγκεκριμένα ζητήματα. Σήμερα οι γονείς ενημερώθηκαν μέσα από τεχνικά εργαλεία πως μπορούν να ελέγξουν τα παιδιά τους σε ότι αφορά την χρήση του διαδικτύου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του ΣΕΚ Κώστας Καλοβρέκτης

Ο υπεύθυνος Τομέα Πληροφορικής του ΣΕΚ Λιβαδειάς Γιώργος Παπακώστας δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Η σημερινή συνάντηση είναι στο πλαίσιο της δράσης καν΄ το μόνος σου και έχει ως θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον γονικό έλεγχο. Η μεγάλη συμμετοχή των γονέων δείχνει την ανάγκη που υπάρχει για ενημέρωση πάνω σε αυτά τα κρίσιμα θέματα που μας αφορούν όλους. Οι καθηγητές πληροφορικής ενημέρωσαν για τα εργαλεία τις τεχνικές και τις μεθόδους που μπουν μόνοι τους οι γονείς να εφαρμόσουν ώστε να προστατεύσουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Οι γονείς, αφού ενημερώθηκαν για τα θέματα ασφαλούς πλοήγησης, επισκέφθηκαν τα εργαστήρια πληροφορικής του σχολείου, όπου είχαν την δυνατότητα πειραματισμού και πρακτικής εφαρμογής σεναρίων γονικού ελέγχου.

«Είναι πραγματικά μια πρωτοποριακή κίνηση και καινοτόμος δράση που γίνεται μέσα από το δημόσιο σχολείο και το ΣΕΚ Λιβαδειάς. Πρόκειται για εκπαίδευση και των ενηλίκων σε ορισμένα θέματα. Είναι καιρός να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις μας και σαν τοπική κοινωνία και σαν δημόσια εκπαίδευση τώρα πλέον που αυτή διώκεται με τον χειρότερο τρόπο», είπε η Κατερίνα Παπαβασιλείου και πρόσθεσε: «Εμείς ως σύλλογοι γονέων συμμετέχουμε στις δράσεις που αναπτύσσονται. Στόχος είναι και εμείς να ενημερωθούμε και να σταθούμε στο ύψος μας ως γονείς δίπλα στα παιδιά μας τουλάχιστον με τις στοιχειώδης γνώσεις στην εποχή των νέων τεχνολογιών στην εποχή της προφορικής».

Η Διεύθυνση του  ΣΕΚ Λιβαδειάς αφού ευχαρίστησε  όλους τους συμμετέχοντες έκανε γνωστό ότι η επόμενη δράση «κάν’το μόνος σου» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίυ με θέμα τους κανόνες ασφαλείας και τον έλεγχο  που είναι απαραίτητος σε ένα αυτοκίνητό πριν από κάθε ταξίδι.

sek3

sek4