Παρουσίαση της πρότασης για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας ΜμεΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

evroΠραγματοποιήθηκε χθες, την Τετάρτη 10 Απριλίου συνάντηση του Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force Greece) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Horst Reichenbach με τους Προέδρους ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ κ.κ. Βασίλη Κορκίδη και Γιώργο Καββαθά, τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας κ. Νικόλαο Μυρτάκη και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ΜΜΕ (UEAPME) κ. Δημήτρη Ασημακόπουλο.

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η στήριξη και βιωσιμότητα των Ελληνικών Συνεταιριστικών Τραπεζών, οι οποίες μπορούν σε συνεργασία με τους φορείς των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων να βοηθήσουν τις Ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, έτσι όπως δεν μπορούν να το κάνουν οι κλασικές εμπορικές Τράπεζες (οιωνοί Αναπτυξιακές Τράπεζες Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων).

Από την πλευρά του ο κ. Reichenbach αντιμετώπισε με θετικό τρόπο μια τέτοια  πρωτοβουλία η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, θα χρειαστεί  έξι μήνες για να υλοποιηθεί, ενώ θεωρεί απαραίτητη τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας (working group), η οποία θα ασχοληθεί με την επεξεργασία του μοντέλου διαχείρισης ενός τέτοιου φορέα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα η ρευστότητα αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα μας και δυστυχώς οι προσπάθειες δεν έχουν αποδώσει προς το παρόν τα αναμενόμενα,  με τις ελπίδες για ανάπτυξη και ανάκαμψη να μετατίθενται για τις αρχές του επόμενου έτους.

Ο κύκλος συνομιλιών για το σχετικό θέμα θα ολοκληρωθεί με νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.