Παθός και μαθός…

Κοινοποίηση στα Social Media

antonakisΘυμάμαι στην αξέχαστη Ελληνική ταινία «η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» , τον Βασίλη Κωνσταντίνου, να δέχεται αδιαμαρτύρητα το σκασμός Αντωνάκη και μάλιστα χωρίς το μου, της Μάρως Κοντού, λόγω της ημέρας .

Φέρνω στο μυαλό μου την πρόσφατη εξαντλητική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Λιβαδειάς, την πρώτη μετά την άδοξη και βίαιη έξοδο της πόλης από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η μειοψηφία, επίσης αδιαμαρτύρητα (και δικαιολογημένα κατά την άποψή μας) ασχολήθηκε με τα καυτά θέματα του Δήμου, που στρατηγικά όμως επέβαλε ο Νίκος Παπαγγελής, για να αλλάξει την ατζέντα και να αποφύγει εξηγήσεις για την υπόθεση του πανεπιστημίου.

Στην ίδια ταινία όμως απέναντι στην αλαζονική συμπεριφορά του Βασίλη Κωνσταντίνου, η Μάρω Κοντού ξεστόμισε το μυθικό «αμ’ ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη»!!!

Στο διπλό αυτό ρόλο, σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Καλεί τον Νίκο Παπαγγελή σε «απολογία» για το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού τμήματος στη Λιβαδειά, μετά την αδιάφορη έως προκλητική στάση του, στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων δεν θα μπορέσει τελικά να αποφύγει να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις στο σώμα και στο Λειβαδίτικο λαό για τους «επικίνδυνους πολιτικούς ακροβατισμούς» που επέβαλε στην παράταξή του μιλώντας για παντελόνια και άλλα φαιδρά, χωρίς να τους ρωτήσει  είτε λόγω των διαβεβαιώσεων που μπορεί να είχε, είτε λόγω της υπέρμετρης αισιοδοξίας που τον διακατείχε.

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας συλλέγοντας υπογραφές, ζητούν την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα το πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά.