Κατά πως τους βαρούν το ντέφι χορεύουν. . .

Κοινοποίηση στα Social Media

arkoudaΗ συγχώνευση Εθνικής και Eurobank, μέχρι πριν λίγες ημέρες, μέχρι δηλαδή να φέρει αντιρήσεις η τρόικα, ήταν η συμφωνία της χρονιάς. Μόλις η τρόικα, που πριν είχε εκγρίνει τη συγχώνευση, είπε στοπ, όλοι βγαίνουν και λένε, με πρώτους μάλιστα τον υπέύθυνο υπουργό και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, οτι μάλλον θα είναι καλύτερα να μην γίνει τώρα αυτή η συγχώνευση και τι καλά θα είναι να γίνει μετά την ανακεφαλαιόποίση, χώρια της καθεμιάς, των δύο τραπεζών.

Όταν ήμουν μικρός, στο χωριό μου είχε έρθει ένας γύφτος με την αρκούδα του. Κατά πως χτύπαγε το ντέφι του ο γύφτος σηκωνόταν και χόρευε η αρκούδα, άλλαζε κατευθύνσεις και μας άφηνε όλους άφωνους με τις ικανότητές της. Τότε ήμουν δεν ήμουν τεσσάρων χρονών. Ε, λοιπόν από τότε έχω να δω αυτό το νούμερο. Πίστευα οτι είχε εκλείψει, γιατί οι φιλοζωικές οργανώσεις, δεν αφήνουν πλέον κανέναν να βασανίζει τα άμοιρα τα ζώα. Όντως οι αρκούδες δεν χορεύουν πια με κανενός το ντέφι, αλλά το νούμερο συνεχίζεται με άλλους συντελεστές. Η τρόικα χτυπάει το ντέφι, οι κυβρνώντες χορεύουν και ένας ολόκληρος λαός μένει άφωνος. Αυτή τη φορά όμως όχι με θαυμασμό, αλλά με απορία για το που μπορεί να καταλήξει ο χορός κι αν μπορεί να βρεθεί τόσο μεγάλος γκρεμός για να μας χωρέσει όλους.

Απορημένοι, αλλά όχι και άφωνοι παρακολουθούν το θέατρο του παραλόγου που ζούμε στην Ελλάδα και όσοι αντιπολιτεύονται στο κοινοβούλιο και στην τηλεόραση. Αυτοί απλώς διαπιστώνουν και πετούν απόψεις. Και για να γίνω πιο κατανοητός, δεν αναφέρομαι ούτε στους νοσταλγούς του Χίτλερ, ούτε σε αυτούς που αυτοχαρακτηρίζονται ανεξάρτητοι. Γράφω για εκείνους που δηλώνουν οτι είναι έτοιμοι να λύσουν τα προβλήματα του ελληνικού λαού, αλλά δεν μας λένε το πως. Χάνονται προσπαθώντας να βρουν κοινό λόγο και τελικά δίνουν μια στρεβλή εικόνα, που μόνο προοπτική δεν δίνει. Οι φιλοζωικές οργανώσεις, με τον αγώνα τους κατάφεραν να σώσουν τις αρκούδες. Οι πολιτικοί αυτής εδώ της χώρας, όλοι από όλες τις παρατάξεις, έχουν επικεντρωθεί στο ντέφι . . . Αν θα το σώσουν κι αυτό δεν είμαι σίγουρος. Πάντως έτσι όπως πάνε,  όλοι οι θεατές θα παραμείνουμε μόνιμα με ανοικτό το στόμα. Απορώντας και . . . πεινώντας

Πηγή : Hellas News