Φ. Παπαθωμά: Η επένδυση στον ενεργό πολίτη θα συμβάλει σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική

Κοινοποίηση στα Social Media

papathoma-002Την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε στην Αθήνα η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά σε συνέδριο για την δια βίου μάθηση που πραγματοποιήθηκε από Υπουργείο Παιδείας,  Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η κ. Παπαθωμά ανέπτυξε το θέμα «Η Δια Βίου Μάθηση στην αντιμετώπιση της κρίσης» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποίησε στα δυόμισι χρόνια η αιρετή Περιφέρεια, «χρόνια –όπως τόνισε- ιδιαίτερα σκληρά τόσο για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, πολύ δε περισσότερο για όλους τους πολίτες».

Επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Στερεάς Ελλάδας ν΄ ανήκει στο Στόχο 2, γιατί έχει να κάνει αποκλειστικά με το ΑΕΠ και την ανεργία, «ενός ΑΕΠ όμως πλασματικού που διαχέεται στην Αττική» κάνοντας λόγο για «κριτήριο παντελώς άδικο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις «συνεχείς και ισχυρές παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη για τη μετάβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην ενδιάμεση κατηγορία 85% του ΑΕΠ του μέσου ευρωπαϊκού όρου, κατά την 5η προγραμματική περίοδο», επισημαίνοντας ότι «σε μια περίοδο κρίσης δεν μπορεί το ΑΕΠ ν΄ αποτελεί μόνο κριτήριο χρηματοδότησης».

Στην ομιλία της η κ. Παπαθωμά μίλησε ακόμα για την κεντρική επιδίωξη των ενεργειών της Στερεάς Ελλάδας, τη σύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειας, την αναβάθμιση των προσόντων του εργατικού δυναμικού, την ενδυνάμωση των προοπτικών απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνίας της συνοχής.

Σημείωσε δε οτι στο συνέδριο της Περιφέρειας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Απριλίου στα Καμένα  Βούρλα, θα κατατεθούν προτάσεις «ικανές και ρεαλιστικές ν΄ ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 2014 – 2020».

Για την 5η προγραμματική περίοδος η κ. Παπαθωμά υπογράμμισε ότι «είναι το μεγάλο στοίχημα, το εργαλείο για αντιστροφή του κλίματος της ύφεσης» διότι «μόνο μέσα από την επένδυση στον ενεργό πολίτη, συμβάλλουμε στην τόνωση της οικονομίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στη δημιουργία βιώσιμης αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς και στη διαμόρφωση μιας περισσότερο συνεκτικής κοινωνίας».