Ερωτήσεις Σταθά για τις ελλείψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Βοιωτία και το Κέντρο της Αντικαρκινικής στη Παιανία

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση για τις «σοβαρότατες ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό των Δευτεροβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Νομού Βοιωτίας» κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς.

«Στα Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Νομού Βοιωτίας – όπως δυστυχώς και σε όλα σχεδόν τα σχολεία της χώρας- υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία τους», αναφέρει μεταξύ άλλων και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, και ενώ έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν 44 κενές οργανικές θέσεις και 15 κενές θέσεις μειωμένου ωραρίου».

Όπως σημειώνει στο Γενικό Λύκειο Αλιάρτου δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα των Κατευθύνσεων όσον αφορά τα μαθήματα της Χημείας και της Βιολογίας ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στις τεχνικές ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Επίσης σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Βοιωτίας γίνονται καταλήψεις, όπως για παράδειγμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς λόγω έλλειψης καθηγητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Καταλήγοντας ερωτά την ηγεσία του υπουργείου σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να λυθούν τα προβλήματα και «τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρότατες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία ολόκληρης της χώρας, στον αντίποδα των αποτυχημένων, μνημονιακών πολιτικών».

 

Σε άλλη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο Γιάννης Σταθάς τονίζει την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας του «Ειδικού Κέντρου Φροντίδας – Αποθεραπείας Ασθενών με Καρκίνο» και του «Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης Καρκίνου» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας στην Παιανία.

«Τον Μάιο του 2009 εγκαινιάστηκε στην Παιανία Αττικής το «Ειδικό Κέντρο Φροντίδας – Αποθεραπείας Ασθενών με Καρκίνο» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μία υπερσύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα η οποία παρείχε συστηματική ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς επί 24ώρου βάσεως. Στο ίδιο κτίριο και στα πλαίσια του Ειδικού Κέντρου λειτουργούσε και το «Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης  Καρκίνου», ένα τμήμα με ιδιαίτερη σημασία καθώς η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί, προς το παρόν, την μόνη ελπίδα πλήρους ιάσεως των διαφόρων μορφών καρκίνου», αναφέρει μεταξύ άλλων τονίζοντας παράλληλα την σημαντική προσφορά τους.

«Σημαντικότερο όλων, δεδομένης της ιδιαίτερα δύσκολης χρονικής περιόδου που διανύει η Ελλάδα, είναι ότι όλες οι εξετάσεις προληπτικού ελέγχου πραγματοποιούταν εντελώς δωρεάν, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Ταμείων», τονίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής και επισημαίνει ότι το κέντρο σταμάτησε τον Νοέμβριο του 2011 την λειτουργία του λόγω έλλειψης χρηματοδοτικών πόρων.

Έτσι λοιπόν ο κ. Σταθάς ερωτά τον κ. υπουργό αν προτίθεται να προβεί στις αναγκαίες εκείνες ενέργειες που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία του Ειδικού Κέντρου στην Παιανία, το οποίο εξέταζε χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο εντελώς δωρεάν και χωρίς τον προληπτικού έλεγχο του οποίου το ποσοστό των καρκινοπαθών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.