Τα 150 έτη του γιόρτασε ο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Θηβών

Κοινοποίηση στα Social Media

agathΜε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου της Σταυροπροσκυνήσεως η επετειακή εκδήλωση για τα 150 χρόνια από την κτίση του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Πυρί Θηβών.

Πλήθος ιερωμένων και πιστών υποδέχτηκαν με ευλάβεια τον Τίμιο Σταυρό, που περιέχει απότμημα του Τίμιου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Σαγματά, ο οποίος φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην ενορία του Αγίου Αθανασίου, επ’ ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως και της επετείου του Ναού.

Ακολούθησε Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου.

Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων επίσης τιμήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, με την αναγόρευσή του σε Ιεροψάλτη, ο κ. Ιωάννης Θανάσου, στον οποίο ο Σεβασμιότατος παρέδωσε το οφφίκιο του αναγνώστη. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εν ζωή διατελέσαντες εκκλησιαστικούς επίτροπους του Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου.

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 150 χρόνια του Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελαςο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Σδόνας και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Θανάσης Τζουμανέκας.