Φάτε μάτια ψάρια και “ουρές”…περίδρομο

Κοινοποίηση στα Social Media

eopyy-001Γράφει η mosquito

Μαρούσι 5/4/2013

Αρ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

οικ. 12866

 

Θέμα: Εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α.) από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ»

 

Σας υπενθυμίζουμε τις σχετικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορούν στην εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Α.με.Α.) από τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ καθήκον της υπηρεσίας είναι η ανάδειξη του ανθρώπινου προσώπου προς τα άτομα αυτά.

Για το λόγο να φροντίσετε ώστε οι πολίτες με αναπηρία που προσέρχονται στην υπηρεσία σας, να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα για να μην παρατηρείται το φαινόμενο αναμονής των ατόμων αυτών σε ατέλειωτες «ουρές».

Επισημαίνεται ότι ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία καθήκον όλων μας είναι η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα μεταξύ των συναλλασσομένων, να αναρτήσετε σχετική πινακίδα σε εμφανές σημείο στην υπηρεσία σας στην οποία θα αναγράφεται με ευανάγνωστη γραμματοσειρά

η φράση :

«Τα άτομα με ειδικές ανάγκες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα».

Να φροντίσετε για την πιστή εφαρμογή των παραπάνω οδηγιών.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΛ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Το ξέρατε εσείς ότι τα τα άτομα με ειδικές ανάγκες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα;

Μήτε που σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό!!

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όμως είναι τελικά δίπλα στον άνθρωπο με πρωτοπόρες λύσεις για τα καθημερινά του προβλήματα.

Τι κι αν οι ατελείωτες ουρές παρουσιάζονται σαν μία δεδομένη κατάσταση (που δεν πρόκειται να αλλάξει), τι κι αν υπονοείται ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι κάνουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας δύσκολη με καυγάδες στις ουρές (και όχι οι περικοπές! Προς Θεού! Ούτε η ανησυχία και ο εκνευρισμός από τη πολύμηνη αναμονή!) το Υπουργείο εκδίδει Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου (Εξ. Επείγον, παρακαλώ!!) με θέμα την ανάρτηση πινακίδας με ευανάγνωστη γραμματοσειρά…

Εν έτει 2013 τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Τίποτα. Ούτε η εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα, ούτε η νοημοσύνη μας…

Θα αναρτήσω κι εγώ πινακίδα: «Δεν χρειάζομαι οδηγία Υπουργείου για να φέρομαι σαν άνθρωπος.  Μπορώ και μόνος μου.

Για το πότε θα πληρωθούμε μήπως παίζει καμιά οδηγία;;»