Απώλεια αμαχητί, αποδοχή ελαφρά τη καρδία… και μέλλον αβέβαιο.

Κοινοποίηση στα Social Media

dimotikolivΗ Λιβαδειά κατέθεσε τα όπλα.

Αποδέχθηκε την απόφαση Αρβανιτόπουλου ελαφρά τη καρδία.

Μετά το σίριαλ της διαβούλευσης, με εντάσεις, πιέσεις, αντεγκλίσεις και παραιτήσεις (έστω και για τα μάτια), εξελίχθηκε μία συνεδρίαση χωρίς να ανοίξει μύτη.

Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Κανένας απολογισμός.

Κανένα συγνώμη έστω και για την ταλαιπωρία του Λειβαδίτικου λαού και για την πόλη που υποβαθμίζεται.

Ο Νίκος Παπαγγελής προσπάθησε να στρέψει τα βλέμματα της αναθεώρησης της απόφασης παραίτησης θέτοντας στην ημερήσια διάταξη (μιας και μόνο συνεδρίασης) όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν το Δήμο.

Η αντιπολίτευση υπέκυψε στον πειρασμό που της πλάσαρε ο Δήμαρχος, μπήκε στη διαδικασία αντιδικίας για ζητήματα καθημερινότητας, όπως η έκθεση βοτάνων και άφησε στην άκρη το σβήσιμο της Λιβαδειάς από το χάρτη της τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης, ζητώντας κάποιοι σύμβουλοι έναν δημόσιο απολογισμό ή μία ειδική συνεδρίαση για το θέμα.

Κουβέντα να γίνεται δηλαδή.

Ακόμη και τα αυτονόητα αμφισβητήθηκαν .

Το ενδεχόμενο αποζημίωσης του Δήμου από προσφυγή στην Ελληνική δικαιοσύνη κατά του υπουργείου, του ίδιου του υπουργού και της Διοικούσας επιτροπής, περνά αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του Δημάρχου και μόνο.

Κανείς δεν αντέδρασε όταν ο Νίκος Παπαγγελής πρόβαλε εαυτών ως καθ´ ύλην αρμόδιο να χειριστεί τον τρόπο και τον χρόνο της μάταιας αποκατάστασης του τσαλακωμένου γοήτρου της πόλης.

Μπορούμε να δούμε τη Λιβαδειά και πάλι πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας και όχι το κεφαλοχώρι της πρώην επαρχίας;

Αν κρίνουμε από την χθεσινή συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 7.00 το απόγευμα Δευτέρας και τελείωσε στις 03.30 τα ξημερώματα της Τρίτης και λάβουμε υπόψη μας τα όσα διαδραματίστηκαν, είναι δύσκολο.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι τα δύο σοβαρά θέματα του ΞΕΝΙΑ και του ΧΥΤΑ, συζητήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα, με ορισμένους δημοτικούς συμβούλους να χασμουριόνται και άλλους να αποχωρούν λόγω κούρασης.

Η διαδικασία «λάστιχο» που επέβαλε ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου δεν απέτρεψε (όπως κατά τα φαινόμενα σχεδίαζαν) να ακουστούν σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και τις ευθύνες της Δημοτικής αρχής για το ΞΕΝΙΑ.

Μείνετε συντονισμένοι στο viotianet ακολουθούν πολλά και ενδιαφέροντα…