Πριν το Πάσχα και μέσω ΑΣΕΠ η πρόσληψη 125 συμβασιούχων κτηνιάτρων και εργατών

Κοινοποίηση στα Social Media

emvoliasmos-provatwn

Σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού για τον εμβολιασμό αιγοπροβάτων, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο μελιταίος πυρετός θα προβεί το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός «Θα ήταν ευχής έργον να επαρκούσαν οι μόνιμοι κτηνίατροι του δημοσίου για την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης του μελιταίου πυρετού. Δυστυχώς, οι ελλείψεις είναι τέτοιες, που η χώρα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ανεπάρκεια κτηνιατρικών ελέγχων. Μακάρι να επαρκούσαν και οι εποχικοί. Η μέχρι σήμερα, όμως, εφαρμογή του προγράμματος απέδειξε την ανάγκη να βρούμε και εναλλακτικές λύσεις.

Για τον εμβολιασμό των ζώων πριν την μετάβασή τους στις θερινές βοσκές προχωρούμε σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις. Πριν το Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρόσληψη 125 συμβασιούχων, αρκεί βεβαίως και οι περιφέρειες να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Πρόκειται για κτηνιάτρους, αποφοίτους ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής και εργάτες. Οι προσλήψεις είναι με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Παράλληλα, ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη άλλων 125 συμβασιούχων μέχρι το φθινόπωρο».