Ανοίγει η όρεξη των μεταποιητών για περισσότερα συμβόλαια καπνού

Κοινοποίηση στα Social Media

agrotes002Αυξημένες ποσότητες κατά 60% ζήτησε η εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας καπνού Μισσιριάν από τους καπνοκαλλιεργητές, μέσω συμβολαίων για το 2013, ενώ έχει σκοπό να χρηματοδοτήσει ακόμα και τα εφόδιά τους με μαζικές παραγγελίες λιπασμάτων.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Philip Morris μιλούν για 13 εκατ. κιλά που θα απορροφήσει η βιομηχανία από την ελληνική αγορά, μέσω των εταιρειών που παράγουν χαρμάνια και μεσιτών.

Μεγάλη ενεργοποίηση από την πλευρά των μεταποιητών και των βιομηχανιών καπνού διαπιστώνει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Κολινδρού ΝΕΟΚΟΠΑΚ, Βασίλης Ιωάννου, μιλώντας στο Agronews για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Για παράδειγμα, η εταιρεία Μισσιριάν, που παράγει χαρμάνια για λογαριασμό βιομηχανιών με βασικό συνεργάτη τη Philip Morris (Παπαστράτος), έχει σκοπό να κλείσει φέτος συμβόλαια για 3,2 εκατ. κιλά ενώ πέρυσι είχε κλείσει για 2 εκατ. κιλά.

Την ίδια στιγμή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Philip Morris μιλούν για 13 εκατ. κιλά που θα απορροφήσει η βιομηχανία από την ελληνική αγορά, μέσω των εταιρειών που παράγουν χαρμάνια και μεσιτών.

Επίσης, οι παραγωγοί έχουν πληροφορίες ότι ήδη ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ, Ιβάν Σαββίδης, έχει φέρει εκτιμητές καπνών από τη Ρωσία, οι οποίοι θα διαλέγουν και θα βαθμολογούν την ποιότητα του προϊόντος του κάθε παραγωγού, πιθανότατα όμως από την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Περισσότερα για τις αιτίες που έχουν διαμορφώσει νέο τοπίο στη ζήτηση ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Απριλίου.

από http://www.agronews.gr