Έναντι €41,1 εκ. Τέσσερα ακίνητα πώλησε το Ελληνικό δημόσιο – Ένα στη Λευκωσία

Κοινοποίηση στα Social Media

taiped kypros

Αθήνα: Την πώληση ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τον πίνακα κατάταξης των έγκυρων οικονομικών προσφορών των 4 ακινήτων του εξωτερικού, έναντι συνολικού τιμήματος €41,1 εκ., περίπου, που είναι κατά 27,1% και 13,6% υψηλότερο από την ανεξάρτητη αποτίμηση και τις τιμές εκκίνησης.

Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας.

Για τα ακίνητα στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, το ΔΣ αποφάσισε την εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού εντός 15 ημερών.

 

Ακίνητο Πλειοδότης Τίμημα
2 Holland Park, W11 3TG, Λονδίνο Richard Deitz & Marina Nacheva GBP 23.305.000
(€27.462.880)
Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη, Λευκωσία Tofarco Limited €8.300.000
Oδός Montoyer 25, Περιοχή Leopold, Βρυξέλλες Home Invest Belgium €3.240.000
Οδός Kralja Milutina 6, Βελιγράδι KM6 Consortium €2.075.000
Σύνολο € 41.077.880

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣ για τα 4 ακίνητα του εξωτερικού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Γιάννης Εμίρης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Σε μια δύσκολη συγκυρία δικαιώθηκαν οι επιλογές μας, πράγμα που μας ενθαρρύνει για τη συνέχεια. Η συστηματική και διαφανής δουλειά του Ταμείου αποδίδει καρπούς.» 

Προσφορά για την αγορά ακινήτου του ελληνικού Δημοσίου είχε υποβληθεί και από την Εταιρεία Α. Λούτσιος & Υιοι Λτδ. Η εταιρεία διευκρινίζει πάντως, ότι σε περίπτωση μη επιτυχούς κατάληξης της υποβληθείσας προσφοράς για αγορά του εν λόγω ακινήτου, το ποσό θα επαναπατριστεί στην Κύπρο.

Πηγή: www.philenews.com