Μένει ή φεύγει;

Εκλογές ή απλά νέος Δήμαρχος;

Κοινοποίηση στα Social Media
Μένει ή φεύγει;

Μένει ή φεύγει;

Ο Δήμαρχος Λεβαδεών σήμερα στις δηλώσεις του για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους τόνισε, ότι η Λιβαδειά πενθεί γιατί κάποιοι επιβουλεύονται τα συμφέροντά της.

Μπορεί να έχει και δίκιο.

Τον τιμά λοιπόν να θέλει να παραιτηθεί και να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί.

Και θα το κάνει, γιατί οι τελευταίες πληροφορίες του viotianet αναφέρουν ότι δεν κατέστη δυνατή καμία αλλαγή και στο Προεδρικό Διάταγμα που είναι πλέον ζήτημα ωρών να υπογραφεί από τον πρώτο πολίτη της χώρας.

Και η πόλη;

Η Λιβαδειά θέλοντας και μη μπαίνει, σε περιπέτειες.

Το ζητούμενο είναι αν θα ισοπεδωθεί ή αν θα καταφέρει στη βάση πάντα της ετυμηγορίας του Λειβαδίτικου λαού, να πορευθεί με αξιοπρέπεια μέχρι τις επόμενες εκλογές, να επιλύσει άμεσα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, να δρομολογήσει και να υλοποιήσει σχέδια και έργα που μπορεί να έχουν προγραμματιστεί και γιατί όχι ακόμη και να διεκδικήσει.

Είτε οι λόγοι είναι προσωπικοί, ηθικοί, κοινωνικοί ή ακόμη και πολιτικοί, ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού παραιτείται.

Δεν θα αλλάξει την απόφαση του υπουργείου αλλά ας το κάνει για να αποδείξει ότι έστω και καθυστερημένα κάτι αλλάζει στο ήθος των ανθρώπων που κυβερνούν αυτή τη χώρα.

Δεν μπορεί όμως να συμπαρασύρει σε κάτι τέτοιο τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους.

Τους εκλεκτούς του λαού, που πορεύθηκαν μαζί του και τον ανέδειξαν δήμαρχο της πρωτεύουσας του νομού Βοιωτίας με τις ψήφους που κατέλαβαν.

Έμπειροι αυτοδιοικητικοί εκτιμούν, ότι ηθικό είναι ο Νίκος Παπαγγελής να αποδεσμεύσει τους συμβούλους του από την παραίτηση και να πείσει την αντιπολίτευση επίσης ότι αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί, χωρίς περισσότερα δεινά για την πόλη.

Σε αντίθετη περίπτωση θα ισχύσει όπως επισημαίνουν αυτό που είπε επίσης σήμερα ο Δήμαρχος Λεβαδέων στις δηλώσεις του:

«Εγώ παρέλαβα πρωτεύουσα νομού και δεν θα ανεχθώ να παραδώσω χωριό».

Και δεν θα το κάνει όπως οι ίδιοι τονίζουν αφού γνωρίσουν καλά το Νίκο Παπαγγελή.