346,35 εκ. € έρχονται σε Δήμους και Περιφέρειες μέσα στον Απρίλιο

Κοινοποίηση στα Social Media

dimoslevadeonTον Μάρτιο συνεχίστηκε η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών Ο.Τ.Α. α’ και β’ Βαθμού, με την καταβολή 54,58 εκ. € προς 99 δήμους και 20,55 εκ. € προς τις 13 Περιφέρειες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών Φορέων του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μέσα στον Απρίλιο θα καταβληθούν σε 99 Δήμους 308,20 εκ. € και 38,15 εκ. € στις 13 Περιφέρειες, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Γενικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, πως από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι σήμερα, τέλος Μαρτίου του 2013, έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 3,2 δις ευρώ. Ουσιαστικά, έχει πλέον επιχορηγηθεί σχεδόν το σύνολο των Υπουργείων, που οι Φορείς τους είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες.

Η υστέρηση που εντοπίζεται στις τελικές πληρωμές, από τους χρηματοδοτούμενους Δημόσιους Φορείς προς τον ιδιωτικό τομέα, αρχίζει και καλύπτεται, με γρήγορο ρυθμό, καθώς τα θεσμικά και τα λειτουργικά προβλήματα επιλύονται.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι κατά τον μήνα Μάρτιο, έγιναν τελικές πληρωμές ύψους 790 εκατ. ευρώ, πάνω από τον εκτιμώμενο μηνιαίο μέσο όρο του Προγράμματος, ενώ αθροιστικά, κατά το τρίμηνο Δεκέμβριος 2012 – Φεβρουάριος 2013, οι τελικές πληρωμές ήταν 730 εκατ. ευρώ. Έτσι, το συνολικό ύψος των πληρωμών ανήλθε στο 1,5 δις ευρώ.

από http://www.poli-politiki.gr