Γιορτάστηκε σήμερα η απελευθέρωση της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

livadeia1Επετειακή εκδήλωση για τη απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό διοργάνωσαν χθες ο δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με σχολεία της πόλης και το Μορφωτικό Σύλλογο.

Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου ενώ στη συνέχεια μαθητές από τα δημοτικά σχολεία 3ο, 4ο, 7ο, 9ο και 10ο χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκο Παπαγγελής ευχαρίστησε και συνεχάρει τη μαθητική κοινότητα για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έδωσαν μια ευχάριστη νότα αποδίδοντας την ιστορική πραγματικότητα για την Λιβαδειά. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στον διευθυντή του 7ου Δημοτικού Σχολείου τον κ. Δημητρίου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγγελής και πρόσθεσε: «Είναι σημαντική η ημέρα αυτή για τη Λιβαδειά είναι μέρα γιορτής αλλά δυστυχώς οι μεθοδευμένες προσπάθειες κάποιων υποδουλώνουν την πόλη. Με το σχέδιο Αθηνά απομακρύνουν το τμήμα της πανεπιστημιακής σχολής από την πόλη και δεν μπορούμε εμείς αυτή τη στιγμή να πούμε ότι γιορτάζουμε. Σήμερα παρόλο που είναι η επέτειος της απελευθέρωσης η Λιβαδειά βρίσκεται σε βαθύ πένθος».

Στην ιστορία και την συμβολή της Λιβαδειάς στην απελευθέρωση της Ελλάδας αναφέρθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας.

«Η πόλη μας και οι πρόγονοι μας έχουν σημαντική ιστορία και σημαντική συμβολή στην επανάσταση του 1821. Αυτό το γεγονός σήμερα γιορτάζουμε, αυτό αναδεικνύουμε και αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους. Ένα σημαντικό γεγονός για την ελευθερία της πατρίδας μας», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

livadeia2