Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει η Κατερίνα Μπατζελή

Κοινοποίηση στα Social Media

Την ώρα που η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τοΠΑΣΟΚ, θέμα ηγεσίας στο κόμμα έθεσε με παρέμβασή της και η πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεχείς μεταλλάξεις και τις κυλιόμενες συμμαχίες. Ένας αρχηγός με νωπή εντολή, τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σύγκλιση απόψεων με τους βουλευτές του και όταν αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με πλασματικό τρόπο, συγκυριακό, ο ίδιος τον αποδυναμώνει και ανατρέπει τη στοιχειώδη συνοχή που υπάρχει στον ιστό του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπατζελή, μιλώντας στο Βήμα FM 99,5.

Σύμφωνα με την ίδια, η παραίτηση του κ. Βενιζέλου το χρονικό αυτό διάστημα «είναι πάρα πολύ δύσκολη διότι θα διαταραχθεί η συνοχή της κυβέρνησης και η έξωθεν καλή της παρουσία, όμως νομίζω ότι η χθεσινή διαχείριση της τελευταίας στιγμής έχει αποδυναμώσει τις δυνάμεις του ‘στρατεύματος’ του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη για την επόμενη ημέρα».

Στο ερώτημα εάν μπορεί να τοποθετήσει χρονικά την αλλαγή ηγεσίας, η κ. Μπατζελή απάντησε:

«Ο πολιτικός χρόνος δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στα πολιτικά κόμματα ούτε στην κυβέρνηση. Ζούμε πλέον με τα δευτερόλεπτα. Δεν μπορώ χρονικά να προδιαγράψω, όπως δεν μπορώ να προδιαγράψω ότι οι επερχόμενες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, το οποίο προσωπικά για εμένα έχει θρυμματιστεί κι αν συνεχίσει έτσι θα συνεχίσει ακόμα να γίνεται σκόνη χωρίς να υπάρχει συνολική άποψη, δεν μπορώ να πιστεύω ότι οι εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα θα είναι π.χ. τον Φεβρουάριο».

http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3598.html